avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plafon 35000 eur pfa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plafon 35000 eur pfa

As vrea sa stiu pentru un pfa pt plafonul de 35000 euro ce venituri se iau in calcul.?Strict cele facturate sau stric cele calculate. Veniturile din dobanzi intra?
Cel mai recent răspuns: ContSters145137 , utilizator 21:14, 1 Noiembrie 2010
La ce anume va referiti? Plafonul TVA? Asta tine de acesta suma.
Da, la tva ma refer. Si nu m-am exprimat bine... Scuze...
Deci ce venituri se iau in calcul cele facturate sau cele incasate?
In ceea ce priveste determinarea cifrei de afaceri anuale in baza careia se stabileste plafonul de scutire de 35.000 euro privind regimul special de scutire pentru intreprinderile mici, precizam faptul ca, in sensul dispozitiilor art. 152 alin. (2) din Codul fiscal, cifra de afaceri anuala reprezinta valoarea totala, fara TVA, a tuturor operatiunilor, livrari de bunuri si prestari de servicii, efectuate in cursul unui an calendaristic, care ar fi taxabile, inclusiv operatiunile care ar fi scutite, daca s-ar aplica regimul normal de taxare.

urmatoarele operatiuni NU intra in suma care alcatuieste cifra de afaceri de 35.000 euro:

§ orice livrari de active fixe;

§ operatiuni bancare, de asigurari si imobiliare, daca acestea sunt accesorii activitatii dvs. principale;

§ livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon 35000 e neplatitor tva Daniela1974 Daniela1974 Am o societate neplatitoare de TVA cu activitate de baza intretinere corporala si activitate accesorie declarata prin act constitutiv inchirierea si ... (vezi toată discuția)
Inreg. ca platitor de tva ContSters103316 ContSters103316 Am o societate neplatitoare de tva. Acum am prins un contract de 400.000 euro care trebuie sa-l facturez in cel mult 5 transe.Daca in prima luna facturez ... (vezi toată discuția)
Definitie rulaj pcornel pcornel Am o rugaminte.Ce inseamna rulaj?incasari +plati+cheltuieli? Ma intereseaza sa nu trec pragul de 35000e.multumesc (vezi toată discuția)