O parte a unei probleme mari... in urma cesiunii unui SRL actionarul asociat fiind si angajat al firmei, a ramas angajat cei care au preluat firma refufuzand demisia pe motiv ca acesta sa se mai 'gandeasca' daca nu vrea sa continue activitatea ca Director. Dupa cateva zile vine citatie ca respectivul este dat in judecata tocmai pe motiv ca era si angajat ca Director si actionar unic al firmei, ceea ce in baza legii 31/1990 republ in 2004 si legea 19/2000 actualizata in 2004 zic ei, ii interziceau acestuia sa figureze si ca angajat si ca asociat unic administrator, cerand pagube.
Problema este ca trebuie depusa demisia (direct nu s-a acceptat. a fost trimisa cu cerere de confirmare dar nu stim daca a fost primita..) si a fost inainta sa fie aprobata fara preaviz (intelegi motivele) mai ales c afirma respectiva a prelut-o pt comision. Trebuie neaparat acceptata demisia dar nu stim cum sa procedam procesul fiind aproape si realizand ca si prin asta se pot folosi pentru a face o noua chemare in judecata mai apoi.
Nu stiu chiar ma depaseste. Da paratul a cesionat firma, reclamantul incearca sa intimideze probabil prin amenintari neavand un caz fondat. S-a cerut fara preaviz din motive clar intalese crezand ca va fi acceptata. Acum zice ca contractul de munca a fost anulat prin cesiune o data cu exonerarea de obligatii si responsabilitati. Probabil e vorba de plangere penala chiar nu cunosc terminologia dar problema devine tot mai apasatoare.
'Contractele de munca ale administratorilor si directorilor au incetat la intrarea in vigoare a OUG 82/2007, prin efectul acestei legi.'
asta inseamna ca nu mai exista acest contract? deci nu mai trebuie inaintata demisia?
Prin art.V din OUG nr.82/2007 se prevede ca : prin derogare de la prevederile art. 56 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, contractele de munca ale administratorilor/directorilor, incheiate pentru indeplinirea mandatului de administrator/director inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, inceteaza de drept la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta sau, in cazul in care mandatul a fost acceptat ulterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante, de la data acceptarii mandatului.
Anularea unui contract de munca nu se poate face prin cesiune.
Chiar si daca este vorba de un S.R.L. si nu de un S.A.? Cum poate fi incheiat atunci si in cartea de munca din moment ce firma nu a dus actele pentru lichidare?
Am o nelamurire foarte mare legata de neinregistrarea unei demisii. Lucrez la o firma cu 2 angajati ( eu si contabila si directoarea firmei) si mi-am instiintat angajatorul prin demisie scrisa ca doresc sa plec. Mi-a scris pe demisie ca se aproba. Am instiintat cu o zi inainte contabila de intentia mea. Acum aceasta demisie a disparut din firma, contabila nu a fost anuntata nici dupa 1 saptamana de catre directoarea firmei de decizia mea. Acum am motive sa cred ca nici nu o va instiinta de plecarea mea pentru a spune in ultima zi de lucru a mea ca ea nu a fost instiintata sau eu sa plec, contractul meu sa mearga( am semnat deja cu firma la care ma voi duce cu incepere din a doua zi dupa ultima zi de lucru in cadrul firmei actuale pentru a avea continuitata). Cum pot face dovada demisiei mele in cazul in care se va intampla acest lucru ( doar din dorinta de a-mi face probleme pentru ca a fost un scandal monstru), tinand cont ca a trecut deja o saptamana decand am depus-o si faza cu recomandata nu stiu daca mai este valabila. Sa spunem ca o voi pune pe contabila sa intrebe dar daca directoarea nu recunoaste nimic si spune ca nu stie de acest fapt si ca eu nu am depus nici o demisie CE POT FACE SA DOVEDESC?
Va multumesc si sper ca voi primi un raspus la problema mea pentru ca deja nu mai dorm noaptea cu gandul la ce este mai rau.
Demisie fara preaviz
maddie
Buna ziua! As avea si eu nevoie de cateva informatii. Mi-am dat demisia de la locul de munca, fara preaviz, conform art. 79, alin. 8 din Codul Muncii. Cererea ... (vezi toată discuția)