avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie neacceptata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie neacceptata

O parte a unei probleme mari... in urma cesiunii unui SRL actionarul asociat fiind si angajat al firmei, a ramas angajat cei care au preluat firma refufuzand demisia pe motiv ca acesta sa se mai 'gandeasca' daca nu vrea sa continue activitatea ca Director. Dupa cateva zile vine citatie ca respectivul este dat in judecata tocmai pe motiv ca era si angajat ca Director si actionar unic al firmei, ceea ce in baza legii 31/1990 republ in 2004 si legea 19/2000 actualizata in 2004 zic ei, ii interziceau acestuia sa figureze si ca angajat si ca asociat unic administrator, cerand pagube.
Problema este ca trebuie depusa demisia (direct nu s-a acceptat. a fost trimisa cu cerere de confirmare dar nu stim daca a fost primita..) si a fost inainta sa fie aprobata fara preaviz (intelegi motivele) mai ales c afirma respectiva a prelut-o pt comision. Trebuie neaparat acceptata demisia dar nu stim cum sa procedam procesul fiind aproape si realizand ca si prin asta se pot folosi pentru a face o noua chemare in judecata mai apoi.
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 10:24, 12 Aprilie 2008
GValentin a scris:

Buna ziua,

Am o nelamurire foarte mare legata de neinregistrarea unei demisii. Lucrez la o firma cu 2 angajati ( eu si contabila si directoarea firmei) si mi-am instiintat angajatorul prin demisie scrisa ca doresc sa plec. Mi-a scris pe demisie ca se aproba. Am instiintat cu o zi inainte contabila de intentia mea. Acum aceasta demisie a disparut din firma, contabila nu a fost anuntata nici dupa 1 saptamana de catre directoarea firmei de decizia mea. Acum am motive sa cred ca nici nu o va instiinta de plecarea mea pentru a spune in ultima zi de lucru a mea ca ea nu a fost instiintata sau eu sa plec, contractul meu sa mearga( am semnat deja cu firma la care ma voi duce cu incepere din a doua zi dupa ultima zi de lucru in cadrul firmei actuale pentru a avea continuitata). Cum pot face dovada demisiei mele in cazul in care se va intampla acest lucru ( doar din dorinta de a-mi face probleme pentru ca a fost un scandal monstru), tinand cont ca a trecut deja o saptamana decand am depus-o si faza cu recomandata nu stiu daca mai este valabila. Sa spunem ca o voi pune pe contabila sa intrebe dar daca directoarea nu recunoaste nimic si spune ca nu stie de acest fapt si ca eu nu am depus nici o demisie CE POT FACE SA DOVEDESC?

Va multumesc si sper ca voi primi un raspus la problema mea pentru ca deja nu mai dorm noaptea cu gandul la ce este mai rau.

In momentul cand ati prezentat demisia nu ati primit un nr. de inregistrare? Aceasta trebuia sa fie inregistrata intrun registru de intrari iesiri pe care normal ar trebui sa-l tina orice soc. comerciala sau institutie.
Cautati sa rezolvati aceasta problema pe cale amiabila, este cel mai bine atat pentru d-voastra cat si pentru cei cu care ati colaborat.
Succes.
Nu exista un registru pentru a i se da un numar. a scris pe ea aprobat si gata ca dupa sa o faca disparuta. Scenariul dupa parerea mea sta cam asa: eu tot va trebui sa plec pe data de 17.04 si nu are ce sa faca, dar pentru ca nu va avea demisia mea imi va desface contractul de munca pin concediere cu litera I pe cartea de munca doar din rautate..Asa sunt toti angajatorii de la noi: Nu ne respecta munca si cand ne revoltam ca avem salarii mici ne fac toate sicanele de care dispun...Dar totusi nu exista o forma legala de a dovedi ca eu mi-am depus demisia si ca ea a luat la cunostiinta de ea?
GValentin a scris:

Nu exista un registru pentru a i se da un numar. a scris pe ea aprobat si gata ca dupa sa o faca disparuta. Scenariul dupa parerea mea sta cam asa: eu tot va trebui sa plec pe data de 17.04 si nu are ce sa faca, dar pentru ca nu va avea demisia mea imi va desface contractul de munca pin concediere cu litera I pe cartea de munca doar din rautate..Asa sunt toti angajatorii de la noi: Nu ne respecta munca si cand ne revoltam ca avem salarii mici ne fac toate sicanele de care dispun...Dar totusi nu exista o forma legala de a dovedi ca eu mi-am depus demisia si ca ea a luat la cunostiinta de ea?

Daca aveai un nr. de inregistrare,( asa era corect) poate nu mai aveai dubii referitor la desfacerea contractului de munca.Stiu ca ai indoieli, sfatul meu este sa incearci pe cale amiamila cum am mai spus.
:rolleyes:" capul plecat sabia nu-l taie".
Art. 79. [definiţia legală, procedura şi efectele demisiei]
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă...
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
GValentin a scris:

Litera i nu mai exista, pentru ati desface disciplinar cim trebuie sa respecte procedura cercetarii disciplinare- convocare, la care ar fi bine sa te prezinti, proces verbal, aplicare sanctiune. dar sa stii ca in foarte putine cazuri desfacerea cu 61 lit a - concediere din motive care tin de persoana salariatului - mai este luata in calcul de catre angajator, pentru ca in ziua de azi e destul de greu sa gasesti personal calificat. eu cred ca asta a si fost motivul scandalului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de muna/va rog frumos sa ma ajutati PatriP PatriP Buna seara, Sunt angajata la o banca si am anuntat acum o saptamana ca vreau sa plec dar la insitentele directoarei nu mi-am depus demisia imediat ( a vrut ... (vezi toată discuția)
Concediere fabricata timmomaas timmomaas Buna, Lucrez la o firma de contabilitate de o luna de zile. Intre timp, vazand neregulile de aici si gravele abateri de la lege, impreuna cu colega mea, ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz maddie maddie Buna ziua! As avea si eu nevoie de cateva informatii. Mi-am dat demisia de la locul de munca, fara preaviz, conform art. 79, alin. 8 din Codul Muncii. Cererea ... (vezi toată discuția)