avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

1- daca se poate ataca un testament lasat de 2 batrani care aveau 79 si 89 ani si pentru care nu s-a adus la notar certificat de la medicina legala.
2- cum se poate dovedi in instanta ca 2 conturi din banci pe numele unei matusi nu erau banii ei ci ai surorii ei in varsta de 89 ani, oarba si cu involutie cerebrala, ce metode am pentru a arata provenienta acestor doua sume de bani.
Cel mai recent răspuns: meryleen , utilizator 21:42, 2 Noiembrie 2010
Lipsa discernamantului atrage nulitatea relative, cauza de ineficacitate care poate fi invocata numai de catre persoana care a suferit o vatamare in urma perfectarii unui act juridic.
Testamentul este un act esentialmente revocabil, cu titlu gratuit.Liberalitatile excesive pot fi revocate de catre mostenitorii rezervatari ( acestia sunt reprezentati de descendenti, de parinti si de sotul supravietuitor ), in termen de 3 ani de la decesul autorului lor, sesizand judecatoria in a carei raza teritoriala s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului .

Sumele de bani depuse intr-un cont de catre o terta persoana presupun exista unui contract de mandat.
Martorii vor releva conditia de sanatate a persoanei care a avut un cont in banca , provenienta sumelor de bani, destinatia acestora , veniturile obtinute in timpul vietii .
Totodata, sunt relevante si inscrisurile emise de catre institutia bancara.
Mai exact sumele de bani pe care le-a avut in casa matusa de 89 ani, decedata in prezent au fost luate de o sora a ei cu acordul doar verbal al matusii decedate si depuse la banca o suma doar pe numele matusii mele in viata in prezent si o suma pe numele ambelor matusi dupa moartea matusii de 89 ani matusa a ramas cu aceste 2 sume si nu mai recunoaste ca le are. Mai exista alti mostenitori dintre care 2 surori ale matusii decedate, exista martori tot din familia care stiu de aceste sume alte acte nu avem ca nu au existat. In aceeasi situatie se afla si obiecte din aur de valoare importanta pe care tot matusa cu banii le-a subtilizat si le-a dat nepotilor ei in conditiile in care exista in viata surori si copii ai surorilor si ele decedate si toate astea pentru ca aceasta matusa a profitat ca o alta sora nu mai este in Bucuresti matusa decedata de 89 ani nu mai avea un corect discernamant si a fost dusa de nas si mintita, ce putem face pentru a scoate macar o parte din bani si aur??! Oare nepoatele de surori care stiu situatia pot fi martore intr-un eventual proces??! Multe multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi sume de bani... meryleen meryleen Cum se poate dovedi ca o matusa a depus la banci 2 sume de bani pe numele ei care nu erau ai ei personali ci ai surorii ei care a decedat la 90 ani aceasta ... (vezi toată discuția)
Anulare testament seby_mihai seby_mihai Anulare testament Buna seara! Datorita faptului ca avem grija de o mătușă, recent aceasta a luat decizia să îmi lase prin testament locuinta sa. ... (vezi toată discuția)
Am drept la mosternie ? HCristian HCristian Buna ziua , problema mea este urmatoarea , matusa mea a decedat iar garsoniera unde locuia , a ramas prin testament/donatie surori mele (prin insistente ... (vezi toată discuția)