avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... bani la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

bani la scoala

este legal sa se ceara elevilor bani la scoala ? de ex. fondul scolii,fondul clasei,diferite manuale si culegeri,parchet,perdele etc

.Stiam de o ordonanta care interzice acest lucru.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
tivanis, utilizator
Cel mai recent răspuns: hanselline , utilizator 00:00, 17 Noiembrie 2010
Pai asta se intampla dintotdeauna.Chiar si noi plateam aceste fonduri si cumparam tot felul de culegeri. Diferenta este ca acum , poate stiti, profesorii au devenit chiar agresivi, in sensul ca pretind elevilor sa faca maditatii, desi , recent prin Legea invatamantului s-a interzis asa ceva. No comment.
Cat proveste pachetul, este o chestiune care nu intra in discutie, copiii nu pot fi trimisi la scoala fara pachet desi, am auzit ca li se ofera din nou cornul si lapticul si chiar si cate 2 mere :D
legal sau nu, de cerut se cere. daca nu aveti, nu dati. daca de perdele, nu e neaparat nevoie, de culegeri cam e
Atunci trimiteti la scola creta, coli, maturi, substante de curatare, cartuse pentru imprimanta, copiator si poate uneori, cand aveti timp treceti sa faceti si ceva curatenie caci femei de serviciu nu prea mai sunt. Cu obligativitatea pentru pregatire nici eu nu sunt d'acord.
Crete, bureti, markere, tabla "ecologica",fise xeroxate, zugravit, paluxat, vopsit, perdele (jaluzele), banci, reparatii, dulapul clasei, tablouri...de unde bani? In niciun caz de la un un profesor cu cateva sute pe card. E cumplit in perioada 1-15 sept. cand gasesti clasa ca dupa taifun, n-ai bani sa te apuci de treaba si esti nevoit sa apelezi la parinti.Sunt multe de pus in discutie pe aceasta tema...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala, gratuita sau nu? Ismail Derya Ismail Derya Salut, Marea majoritate dintre noi au copii care sunt la scoala. Eu am doi, la ciclul gimnazial. Anul acesta am ramas pur si simplu fara aer cand am auzit ... (vezi toată discuția)
Atacare decizie consiliul de administratie al unei scoli baikomarilena baikomarilena Eu si colega mea am fost puse in fata unei hotarari a consiliului de administratie al scolii care prevede ca de la 1 septembrie 2011 se reduce un post de ... (vezi toată discuția)
Scoala cere bani pentru mobilier lumi11 lumi11 Buna ziua, Am inscris copilul la scoala in clasa I, step by step si mi s-au cerut 200 EUR bani pt mobilier (nu s-a dat factura sau chitanta fiscala) ce ... (vezi toată discuția)