avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre cartea de munca: cum aflu daca a fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre cartea de munca: cum aflu daca a fost inregistrat contractul la ITM?

cum pot afla daca figurez in datele de la ITM?se poate afla online?am semnat de2 saptamani un contract de angajare pe care nu era nici o stampila si nici o semnatura si sunt curioasa daca m-au inregistrat pentru ca ei asa au spus.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 22 Noiembrie 2023
@ whitecover

1. Daca depuneti o sesizare, inspectorii ITM vor controla societatea respectiva in legatura cu aspectele semnalate de catre dvs.
Daca se constata nereguli atunci exista posibilitatea sanctionarii angajatorului si trasarea uni plan de masuri de indeplinit.

2. In instanta, nu va costa decat onorariul unui avocat daca apelati la ajutorul unei astfel de persoane. Nu se platesc taxe judiciare de timbru in litigiile de munca.
Cum aflu dacă misa deschis cartea de munca
1. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate, sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Bună ziua vreau sa aflu dacă sunt angajata
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
Pagu, utilizator
Adresati-va ITM-ului in raza caruia domiciliati sa va elibereze un extras REVISAL ..acolo veti putea observa denumirea angajatorului si situatia contractului de munca, incetat, suspendat, activ.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere contract de munca ElenaD1 ElenaD1 Buna ziua! Incepand cu data de 09/06/2018 imi desfasor activitatea, ca si angajat, in cadrul unei firme. In prima zi mi-au cerut documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Verificare angajare florea123Utc florea123Utc Buna ziua ! Am o rugaminte la d-voastra ... as dori sa aflu cum se poate verifica daca persoana la care sunt angajat a inregistrat contractul la ITM. Ideea ... (vezi toată discuția)
Verificare angajator / angajat andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Cum as putea sa verific daca sunt angajat legal ? Este suficient daca verific contributiile platite pe numele meu pe ultimul an cass, cas, etc? ... (vezi toată discuția)