avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semiremorca numere expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semiremorca numere expirate

am condus un tir+semiremorca memtionez numai semiremorca a avut numerele expirate fiind in leasing mie mi-a fost retinut permisul mi-a venit hotarirea de la parchet scos de sub urmarire penala conf art 10 lit.b Cod procedura penala+art 262 pct2 In baza art11 pct.1 lit b si art 10 lit.b1 din cod procedura penala si art 91 din codul penal se dispune scoaterea mea de sub urmarirea penala pe mine ma intereseaza daca se poate sa nu-mi suspende permisul de conducere stiu ca sunt vinovat ca nu am verificat bine actele dar mantionez ca tirul nu este al meu am coordonator de transport se poate contesta ceva cu cistig de cauza
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 20:49, 2 Noiembrie 2010
Daca prin rezolutia parchetului nu s-a dispus nimic cu privire la suspendare sau v-a suspendat dreptul de a conduce faceti plangere la prim procuror.
mersi pt raspunspermisul este retinut de vreo 3 luni am circulat cu dovada si cind l-am sunat pe inspectorul care imi instrumenteaza cazul mi-a rasp ca politia imi da pedeapsa administrativa si nici dovada nu se prelungeste desi eu am 20 zile de a contesta Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala
Dvs aveti acele 20 zile ca sa contestati ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarire penala . Procurorul nu e competent sa se pronunte cu privire la suspendarea permisului de conducere ulterioara emiterii ordonantei de scoatere , intrucat OUG 195/2002 este foarte clara in acest sens , la art 103 precizandu-se :
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.


Permisul va fi suspendat de catre seful politiei rutiere , dupa comunicarea ordonantei si catre aceasta unitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare permis de conducere ionela_victoria ionela_victoria Buna ziua. S-a inceput urmarirea penala in data de 1.08.2013 deoarece am fost oprita de catre politie la un control si aveam alcoolemia de 0.45. Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala bogdan2478 bogdan2478 buna ziua.in 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia am accidentat o persoana.dupa 3 ani am reusit sa ma inteleg cu victima,iar acum s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului saw_saw36 saw_saw36 Buna ziua! Mi s-a suspendat permisul cu fara drept de conducere ptr.nr. rosii expirate. Cand se finalizeaza dosarul perioada de suspendare a permisului se ... (vezi toată discuția)