avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza pentru un cetatean turc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza pentru un cetatean turc

Buna seara!! As dori sa stiu si eu de ce acte are nevoie un cetatean turc pentru a veni in Romania.
Multumesc mult!!
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:44, 3 Noiembrie 2010
Pasaport si viza sau permis de sedere , si in functie de scopul calatoriei si alte documente . Cand i se elibereaza viza , va sti si ce alte documente are nevoie .
Studiati OUG 194/2002 privind regimul strainilor in romania - art 6-8 .
Gasiti info aici, in functie de durata si scopul calatoriei: [ link extern ]
Europa are un interes deosebit in fata Turquia, si are o politica european de vecinitate aici: [ link extern ] /
Depinde ce vrea cetatean respectiv: viza pentru vizita mai scurta de 3 luni,, pentru studii, pentru munca, pentru regaruparea cu familia, etc.
Romania in fata Turquia este o tara strategica. Si nu cred ca ar fi multi cerintele ca sa il de viza pentru turism si pentru studii, si daca are o oferta de munca, e pozibil daca in sector respectiv nu este prea incarcat de somaj romaneste.
Ar fi bine sa studiez ceea ce a spun cei care mi a precedat in raspunsuri.
O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la libera circulatie ue al unui cetatean turc cu permis de sedere in romania patruzeci patruzeci Buna ziua, Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se ... (vezi toată discuția)
Viza silent_scream silent_scream Buna seara! Am si eu o intrebare in legatura cu viza pt Romania a unui cetatean sirian! Daca acesta este plecat in Turcia si ii trimit invitatia acolo, ... (vezi toată discuția)
Vize octavian77 octavian77 Sunt cetatean roman, domiciliul in Romania, dar locuiesc in strainatate. Sotia si copii nu au pasapoarte romanesti, doar unuia din baieti am reusit sa-i ... (vezi toată discuția)