avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi si obligatii coplatitor in caz de separare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi si obligatii coplatitor in caz de separare

Buna ziua,
Am o mare nelamurire. Care este diferenta dpvd juridic dintre aplicantul principal si coplatitor la un credit ipotecar?
Mai exact despre ce este vorba, impreuna cu prietenul meu, inainte de nunta fiindca preturile au scazut ne-am hotarat sa cumparam un apartament. De la banca am aflat ca va fi un aplicant principal si un coplatitor iar contractul de vanzare-cumparare se va inchieia pe ambele nume (banca spune ca dreptul de proprietate este egal).
Intrebarea mea este: in caz de neintelegere intre parti, aplicantul principal poate sa vina sa pretinda mai mult din imobil?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 12:59, 3 Noiembrie 2010
Conform contractului 50/50. Daca principalul nu plateste, veti achita integral, 1/1, rata catre banca.
Pe actul apartamentului sa figurati amandoi, in cote egale.!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie credit ipotecar ContSters243801 ContSters243801 in 2007 am cumparat un apartament cu credit ipotecar cu 65000 de euro si am facut o ipoteca de 51000 de mii la banca iar diferenta am platito din economii ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament / casa pe numele a doi proprietari ioanabcr ioanabcr Buna ziua, Impreuna cu prietenul meu, dorim achizitionarea unei locuinte. Nu suntem casatoriti si nici nu ne vom casatori in viitorul apropiat. Amandoi vom ... (vezi toată discuția)
Impartire apartament achizitionat credit ContSters259399 ContSters259399 Salut Am si eu urmatoarea problema. Am achizitionat un apartament printr-un credit ipotecar impreuna cu fosta prietena in 2010. Lucrurile nu au mers ... (vezi toată discuția)