avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dupa intoarcerea din co maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dupa intoarcerea din co maternitate

am nascut in luna august a.c. si am dreptul la concediul de sarcina si lauzie pana in decembrie. am decis sa imi reiau activitatea inainte de acest moment...

In cazul in care angajatorul doreste sa reduca personalul, exista o perioada de timp in care este obligat sa imi pastreze pozitia/ contractul?
stiu ca exista o prevedere care interzice angajatorului sa inceteze un contract de munca timp de 6 luni de la rev din conc de maternitate, dar este pt motive de necorespundere profesionala..
in cazul restrangerii activitatii (somaj) exista vreo restrictie?

2. avand in vedere ca sunt parinte singur, este asta o motivatie care ar putea fi luata in calcul, juridic vorbind, pentru ca societatea sa fie obligata sa imi ofere o alta pozitie si contractul de munca sa nu poata fi incheiat?

multumesc
Cel mai recent răspuns: karissa , utilizator 17:02, 10 Noiembrie 2010
1. In cazul restrangerii activitatii puteti fi concediata si sa beneficiati de somaj.
2. Juridic vorbind...nu
Daca exista acest risc de ce nu ramaneti in concediu?
Legea 202/2002 - egalitatea de sanse , ramaneti in concediu de crestere si ingrijire a copilului . Luati adeverinta de la doctor ca sunteti gravida sa nu va dea afara . OUG 96/2003 - protectia amternitatii , Conventia 53/2000 - revizuita aspra protectiei maternitatii .
stefan1974 a scris:

Luati adeverinta de la doctor ca sunteti gravida sa nu va dea afara .


Ntz, putina atentie. Doamna nu (mai) este gravida si nu este gravida (inca)!

1. Concedierea pentru desfiintarea postului se poate inatmpla oricand.
2. Juridic, ar fi obligati sa va ofere un alt post, doar daca exista si doar daca pregatirea dvs. este compatibila cu acel post (asta pentru a dovedi ca firma a fost de buna credinta cand a dispus concedierea).
multumesc
De ce nu luati in calcul intrarea in co de ingrijire copil..asa evitati concedierea si va reintoarceti dupa 2 ani cand poate va fi alta situatia in cadrul firmei sau macar astfel intarziati concedierea...

Alte discuții în legătură

Concediere dupa concediu de crestere si ingrijire copil veroanic84 veroanic84 Pe 28 sept copilul meu implineste 2 ani si m-am interesat la munca in legatura cu intoarcerea mea la serviciu si mi s-a zis ca in acea zi sa ma prezint pentru ... (vezi toată discuția)
Rentoarcere la locul de munca dupa concediu de crestere copil elkecri elkecri Buna ziua, In 28 noiembrie ar trebui sa ma intorc la munca dupa 2 ani de concediu de crestere copil dar firma la care am lucrat inainte cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Concediere corinau corinau Buna ziua. Am o mare dilema.Lucrez in invatamant si dupa cum se stie secretarele,contabilele sunt normate la nr de elevi In momentul de fata am normat 2 ... (vezi toată discuția)