avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum inregistrez in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum inregistrez in contabilitate

Am o factura cu pesti pentru acvariul care se afla in incinta firmei.
Cum inregistrez in contabilitate(fac receptie si bon de consum?).:-/
Ce conturi utilizez?
Se deduce tva?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters146211 , utilizator 09:58, 17 Noiembrie 2010
Acvariul se afla intr-un restaurant.
Daca restaurantul este cu specific pescaresc,eu as aprecia ca reprezinta cheltuiala deductibila.
Sincer sa fiu as aprecia si eu prezenta uni acvariu intr-un restaurant.
Doar ca acesta ar trebui sa fie de circa 10x10x2 metri (minimum) iar prin el ar trebui sa zburde pesti zglobii (ca la supermarket), pe care sa mi-i prinda ospatarul si sa mi-i pregateasca pe loc !!! X-(

Doamne, ce le mai trece unora prin cap ...

Vreau sa va spun ca stiu un caz asemanator. Un patron de cabinet avocatial a adus un DVD de acasa si a cumparat o plasma pe care a plantat-o in biroul de asteptare. Din DVD rula un film scurt de prezentare a activitatii firmei. Plasma insa era scumpa asa ca au trecut-o ``pe firma``. Raspunsul fiscului: avind in vedere ca are si tuner TV rezulta ca poate fi folosita si pe post de televizor, deci NU se justifica deductibilitatea !!! Amenda de rigoare + refacerea situatiei contabile.
Si acum se judeca pe caz, la aproape doi ani de la ``eveniment``.

Dar un acvariu ... pe cand si cusca cainelui, ca e bun de paza ? :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile srl emil99 emil99 Buna ziua SRL COD CAEN: 6312 Doresc sa-mi cumpar un Espressor + Rasnita pentru birou (cost aproximativ 4500 LEI). Poate fi considerata aceasta ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren adrycrys adrycrys Buna ziua, Va solicit un raspuns la urmatoarea problema: in contabilitate un teren are valoarea de 100.000 lei (valoare de achizitie in anul 2007).Acest ... (vezi toată discuția)
Investitii imobil in contract de comodat-rezilere contract contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez in situatia urmatoare Un cabinet de avocatura a inchiriat in contract de comodat un imobil pe o ... (vezi toată discuția)