am initiat o procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa- furnizare produse. insa am nevoie urgenta de aceleasi produse acum, pana la achizitia si livrarea acestora, care va fi la jumatatea lunii decembrie.
intrebare:este legal sa fac o negociere directa cu un fost furnizor pentru aceleasi produse, avand in vedere ca deja sunt in desfasurare cu licitatia deschisa?
Se poate face ptr. o perioada f. scurta, cu art.122lit.c) sau 252,lit.c) din OUG 34/2006.
Dar personal nu va recomand.
Trebuie sa aveti justificari f. puternice, altfel este greu de explicat unui eventual control de ce ati procedat asa.
Urgenta se poate invoca doar daca nu se datoreaza vreunei actiuni sau inactiuni ale AC.
Din moment ce ati lansat procedura de atribuire abia acum, cum se justifica urgenta????
Orice justificare ati furniza veti primi intrebarea: "Ce ati facut pana acum?"
Urgenta se poate justifica de genul: a aparut in acest moment necesitatea de a achizitiona urgent, altfel AC va avea parte de pierderi mari, iremediabile, care ar afecta...,etc., etc.
Probabil, un control ar intreba ca dl. TeoB -ce ati facut pana acum ?, de aceea am zis sa aveti justificari f. puternice.
Cum e cu 85%?
Jurist TM
Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)