avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie deschisa si negociere directa
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie deschisa si negociere directa

am initiat o procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa- furnizare produse. insa am nevoie urgenta de aceleasi produse acum, pana la achizitia si livrarea acestora, care va fi la jumatatea lunii decembrie.
intrebare:este legal sa fac o negociere directa cu un fost furnizor pentru aceleasi produse, avand in vedere ca deja sunt in desfasurare cu licitatia deschisa?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:22, 5 Noiembrie 2010
Se poate face ptr. o perioada f. scurta, cu art.122lit.c) sau 252,lit.c) din OUG 34/2006.
Dar personal nu va recomand.
Trebuie sa aveti justificari f. puternice, altfel este greu de explicat unui eventual control de ce ati procedat asa.
Urgenta se poate invoca doar daca nu se datoreaza vreunei actiuni sau inactiuni ale AC.
Din moment ce ati lansat procedura de atribuire abia acum, cum se justifica urgenta????
Orice justificare ati furniza veti primi intrebarea: "Ce ati facut pana acum?"
Urgenta se poate justifica de genul: a aparut in acest moment necesitatea de a achizitiona urgent, altfel AC va avea parte de pierderi mari, iremediabile, care ar afecta...,etc., etc.
Probabil, un control ar intreba ca dl. TeoB -ce ati facut pana acum ?, de aceea am zis sa aveti justificari f. puternice.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie in caz de reziliere contract larisarazvan larisarazvan Buna ziua in situatia in care reziliez un contract de achizitie publica privind furnizarea de produse(vina furnizorului), cum pot face achizitie pana cand ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - situatii concrete ally.emilly ally.emilly O autoritate contractanta ( AC) initiaza procedura "cererii de oferta", chiar daca valoarea totala a produselor pe care doreste sa le achizitioneze este mai ... (vezi toată discuția)
Cum e cu 85%? Jurist TM Jurist TM Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)