avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajare apartament cu credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajare apartament cu credit

Buna seara,

As dori sa-mi spuneti cum se partajeaza un apartament luat cu credit ipotecar.
Mentionez ca am avut un avans de treizeci mii euro, in urma vanzarii unei garsoniere, dupa care am luat de la banca 24500 euro ptr a putea achizitiona apartamentul cu pricina.
Acum, as vrea sa stiu de la ce se porneste partajul: de la cei treizeci mii euro, sau de la diferenta care ne-ar reveni dupa achitarea datoriei la banca, in cazul vanzarii imobilului.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:10, 3 Noiembrie 2010
garsoniera era bun comun sau propriu?
Bun comun, desi, la achizitionarea acesteia contributia parintilor mei a fost de 70%.
atunci ca trebuie sa dovediti ca doar 30% din valorea garsonierei se imparte la doi.e un dosar unde e important sa va angajati avocat ca sa nu riscati sa se imparta apartamentul jumatate cu sotia.
Multumesc...dar eu sunt sotia...ex...:D

Si totusi...inteleg ca se porneste de la cei treizeci mii euro?
daca vreunul din voi vrea apartamentul, cere atribuirea lui, plata ratelor la banca. va trebui ca acesta sa achide o despagubire sotului pt avans si ce s-a platit pe perioada casatoriei.
daca amandoi il vreti, instanta il va atribui celui care poate achita ratele (la partaj, veti chema si banca), celui ce poate plati si sulta catre celalalt sot
daca nu il vrea niciunul, se vinde cu acordul bancii, se plateste banca si restul si-l impart (daca exista ). daca valoarea casei nu acopera imprumutul, ramaneti in continuare amandoi datori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Cui ii ramane casa? catalinap76 catalinap76 Buna ziua! Am o nelamurire, va rog sa ma luminati un pic si pe mine. Am achitizionat o casa, impreuna cu sotul meu in luna mai anul curent (o garsoniera mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)