avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despagubire cu bucluc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despagubire cu bucluc

Dupa mai multe razgandiri si suciri vizavi de modul in care vom face partajul, ba la tribunal, ba la notar, am decis totusi, cel putin deocamdata, sa ne incheiem socotelile la notar...

Deci, eu raman cu apartamentul si cu ratele, evident, ptr inca 21 de ani, iar el accepta sulta de 7000 de euro+masina, dar cu 2 conditii:
1. sa nu mai am pretentii la pensia alimentara retroactiva ( are o restanta din noiembrie 2009 pana in septembrie 2010)
2. sa fie specificat in acel contract de la notar, sau ce-o fi, ca restul de bani la care "renunta" el, sa fie trecut pe numele copiilor, care au ramas in custodia mea...

Mi s-a parut cam bizara si fara sens aceasta doleanta a lui...

Sunt posibile asemenea mentiuni in contract?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ADANNA , utilizator 19:21, 22 Noiembrie 2010
Ca sa aiba efect , ar trebui sa rezulte de undeva cuantumul sumei care reprezinta "restul de bani " . In contract puteti trece orice , dar e bine de evitat clauzele echivoce.
Nu puteti renunta la pensia restanta datorata pentru cresterea si educarea minorului,intrucat suma de bani este data prin lege in folosinta exclusiva a copilului pentru cresterea si educarea acestuia.
Va recomand sa realizati intelegerea dintre dvs printr-o tranzactie intervenita intre dvs,in urma introducerii actiunii de partaj,pe care urmeaza sa o timbrati cu 3% din valoarea bunurilor,urmand ca dupa ramanerea definitiva a sentintei sa recuperati aceasta suma.
Tranzactia intervenita intre dvs.si sot,reprezinta vointa expresa a dvs si a fostului sot,care va face parte din hotararea care se va pronunta in conformitate cu disp.art.271 c.pr.civ,hotarare care va fi definitiva.
Revin pe subiect cu alte date, referitor la despagubire: deci, ultima varianta este sa mergem si sa rezolvam frumos totul la notar, sa-i dau suma de bani asupra careia am cazut de acord, iar eu sa nu mai am pretentie la pensia alimentara restanta, pe ultimele 10 luni...Mentionez ca din octombrie, pensia alimentara ii este retinuta din ajutorul de somaj...desi, luna asta n-a ajuns...Asta inseamna ca nici el n-a primit somajul luna asta?....

Ceea ce vreau eu sa stiu este in ce masura ma va afecta in primirea pensiilor alimentare viitoare, faptul ca am renuntat la pensia retroactiva?..

va multumesc!
Pensia nu poate face parte din nicio tranzactie,conform legii,deci o astfel de intelegere nu este legala.Mergeti la Serviciul Public de Asistenta Sociala si solicitati sa va trimita pensia deja poprita
Multumesc ptr raspuns.

Dar e ceva ce nu inteleg...Cum ar trebui sa-mi fie trimisa pensia alimentara retroactiva (nov. 2009-sept. 2010)? Tot din somas va fi retinuta?...El e in somaj doar din iunie...

Alte discuții în legătură

Sa accept? ADANNA ADANNA Buna seara, Cu ceva timp in urma, va spuneam ca, in urma parasirii domiciliului in mai 2009 de catre fostul sot, am divortat in aprilie si am ramas cu 2 ... (vezi toată discuția)
Legal? alexandru30 alexandru30 Dupa un divort incheiat recent si un copil incredintat mamei, ne-au mai ramas de impartit bunurile (un apartament cu 3 camere). Pentru confortul tuturor, m-am ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pt sotie si partaj nitu ioana nitu ioana sotia pensionata pe caz de boala dar nu definitiv, face comisie in fiecare vara,poate cere pensie de intretinere dupa divort? cat timp i se va acorda , daca da ... (vezi toată discuția)