avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despagubire cu bucluc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despagubire cu bucluc

Dupa mai multe razgandiri si suciri vizavi de modul in care vom face partajul, ba la tribunal, ba la notar, am decis totusi, cel putin deocamdata, sa ne incheiem socotelile la notar...

Deci, eu raman cu apartamentul si cu ratele, evident, ptr inca 21 de ani, iar el accepta sulta de 7000 de euro+masina, dar cu 2 conditii:
1. sa nu mai am pretentii la pensia alimentara retroactiva ( are o restanta din noiembrie 2009 pana in septembrie 2010)
2. sa fie specificat in acel contract de la notar, sau ce-o fi, ca restul de bani la care "renunta" el, sa fie trecut pe numele copiilor, care au ramas in custodia mea...

Mi s-a parut cam bizara si fara sens aceasta doleanta a lui...

Sunt posibile asemenea mentiuni in contract?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ADANNA , utilizator 19:21, 22 Noiembrie 2010
Da ,va fi retinuta din somaj.
Adresati-va unui executor judecatoresc pentru a face executarea in baza hotararii definitive si irevocabile.
E nevoie de un alt proces ptr a ma adresa unui executor judecatoresc?

Imi cer scuze daca obosesc cu subiectul asta, dar imi doresc sa se termine odata cu despagubirea ...Drept sa va spun, nu-mi prea arde de partaj in instanta...care presupune mult stres, bani in plus si timp pierdut.. Si probabil acolo vom ajunge daca nu-i "indeplinesc dorinta" fostului sot....Partajul la notar mi se pare mult mai elegant,rapid, civilizat...Tocmai de asta as renunta la pensia retroactiva doar ptr acest motiv, ptr a ma scuti pe mine si pe fete de situatii grele....desi, nu mi-ar strica defel banii...

Ce alte solutii ar mai fi ca sa fie bine ptr amandoi?

Va rog, astept sfaturi, pareri..orice!

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa accept? ADANNA ADANNA Buna seara, Cu ceva timp in urma, va spuneam ca, in urma parasirii domiciliului in mai 2009 de catre fostul sot, am divortat in aprilie si am ramas cu 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pt sotie si partaj nitu ioana nitu ioana sotia pensionata pe caz de boala dar nu definitiv, face comisie in fiecare vara,poate cere pensie de intretinere dupa divort? cat timp i se va acorda , daca da ... (vezi toată discuția)
Legal? alexandru30 alexandru30 Dupa un divort incheiat recent si un copil incredintat mamei, ne-au mai ramas de impartit bunurile (un apartament cu 3 camere). Pentru confortul tuturor, m-am ... (vezi toată discuția)