avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Circulatie cu masina tatalui decedat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Circulatie cu masina tatalui decedat.

Masina este inscrisa pe numele tatalui meu care a decedat. In acte el este proprietar. Eu sunt unicul fiu. Mama traieste.
Pot circula legal cu masina? Trebuie sa fac ceva acte pentru asta?
M-am gandit si la situatii mai delicate: daca politia mi-ar lua certificatul de inmatriculare pentru incalcari din legislatia rutiera. Am inteles ca numai proprietarul masinii poate ridica certificatul de inmatriculare de la politie. Ce as face in acest caz?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2008
Robert_Avramescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariagainaru , utilizator 10:03, 19 Iunie 2024
Mori numai daca stii sa ti-l legi cum trebuie, daca ai cunostinte destule ca sa cantareasca greu si... daca apa in care te arunci e destul de adanca...
:)):)):))
Daca nu, e mult mai posibil sa traiesti, caci instinctul de supravietuire e puternic si la oameni...
Deci nu stie nimeni legislatia rutiera.

In lege apare ceva de genul "conducator mandatat"...

Daca stie cineva si conditiile.

Multumesc.
Art.105. - Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a V-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de catre persoane juridice:

18. neîndeplinirea, de catre proprietarul sau detinatorul mandatat al vehiculului, a obligatiei de a solicita autoritatii competente înscrierea în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare a datelor de identificare a utilizatorului

dar dvs. nu sunteti nici proprietar, nici detinator mandatat:-/ , poate exista o cale, ca in baza certificatului de calitate de mostenitor, sa va fie modificate datele din certificatul de inmatriculare, cu privire la identitatea dvs. ca fiu al proprietarului(decedat) si utilizator al auto.

www.avocatura.cabanova.ro
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Am o problema asemanatoare. Vreau sa cumpar o masina a carui proprietar e decedat iar mostentorii nu au dezbatut mostenirea. Poate sa-mi faca unul sotia decedatului o procura?
tatal meu a decedat ,cerificatul de deces este la mine ,dar nu pot deschide succesiune pentru ca totte bunirile lui sunt la concubina care nu vrea sa colaboreze cu mine si sa imi dea actele sau bunurile zacand ca este plecata din tara si u stie cand se intoarce ...ce ma sfatuiti sa fac in acest caz??????multumesc pentru colaborate
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
mariagainaru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune raz88 raz88 Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva!? Din pacate am ramas fara tata de scurt timp, si vreau sa stiu daca pot circula cu actele masini, care sunt ... (vezi toată discuția)
Sucesiune stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dorim sa vindem un autoturism auto. proprietarul ... Mihaela .Vaida Mihaela .Vaida Bună ziua! Dorim sa vindem un autoturism auto. Proprietarul a fost tata, acesta a decedat în iunie 2021. Nu s-a făcut succesiunea ptr bunuri. Moștenitoare ... (vezi toată discuția)