avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intimpinarea este obligatorie in litigiile de munca ?

La primul termen paratul nu s-a prezentat si nu a fost asistat , nu a depus acte , iar instanta a solicitat probe , nu s-a zis nimic de lipsa intimpinarii paratului .
Este in principiu obligatoriu in litigiile de munca intimpinarea ?

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 4 Noiembrie 2010
Da, intampinarea este obligatorie si in litigiile de munca ....
În prezent, legea nu mai prevede în mod expres sancţiunea decăderii pârâtului din dreptul de a mai propune probe şi de a invoca excepţiile relative, dacă acesta nu a depus întâmpinarea în termenul stabilit prin art.1141 alin.2 C.proc.civ., întrucât alin.2 al art.118 C.proc.civ. a fost abrogat prin Legea nr.219/2005 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.138/2000.
În această situaţie, având în vedere că textul art.1141 alin.2 C.proc.civ. reglementează în condiţii imperative termenul în care pârâtul trebuie să depună întâmpinare, sancţiunea nerespectării lui este tot decăderea, o decădere virtuală care va opera în condiţiile art.103 C.proc.civ. . Prin urmare, pârâtul care nu a depus întâmpinare sau care nu a depus întâmpinarea în termenul prevăzut de lege va fi decăzut din :
- dreptul de a mai propune probe, cu excepţia situaţiilor prevăzute de art.138 C.proc.civ. ;
- dreptul de a invoca excepţiile relative (art.136 C.proc.civ.).

În ipoteza în care, pârâtul, care nu este reprezentat au asistat de către avocat, nu a depus întâmpinare, preşedintele îi va pune în vedere, la prima zi de înfăţişare, să arate excepţiile, dovezile şi toate mijloacele sale de apărare despre care se va face vorbire în încheierea de şedinţă; instanţa îi va acorda, la cerere, un termen pentru pregătirea apărării şi depunerea întâmpinării (art.118 alin.3 C.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica - decadere intampinare dumitru2000 dumitru2000 - de curand s-a respins depunerea unei intampinari in sedinta, pe motiv ca ar fi trebuit depusa cu minim 5 zile inainmte de termen. s-a motivat pe art 114 ... (vezi toată discuția)
Lipsa intampinare ionutandrei1985 ionutandrei1985 buna ziua! deranjez si eu cu o intrebare: -lipsa depunerii intampinarii intr-un proces civil, rectificare de carte funciara, la ce poate duce ? ce cod de ... (vezi toată discuția)
Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)