avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinere ptr inselaciune minora ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinere ptr inselaciune minora ?

Buna ziua ! Pot fi retinut ptr savarsirea a 2-3 inselaciuni minore ? Am vandut niste telefoane mobile defecte si reparate ..deci mai ieftine ...in loc de impecabile si normal mai scumpe , iar cumparatorii au facut plangere la politie . precizez : cumparatorii nici nu au prea multe dovezi...gen contract vanzare-cumparare sau alte detalii.... Ma pot retine ? sau in caz de ...se ajunge in instanta...ma cerceteaza in stare de libertate ?
Nu exista temei de retinere sau arestare,daca nu aveti antecedente penale sau daca fapta nu este mai grava decat ati relatat-o dvs.
In aceasta situatie este bine sa recunoasteti fapta sa ii despagubiti pe cei inselati si apoi este posibil sa vi se aplice,eventual o amenda a procurorului sau o pedeapsa cu suspendare.
Nu cred ca atitudinea de "fronda",mai ales daca stiti ca aveti o culpa,va este folos
dar ca sa poate deschide un proces nu le trebuie ceva probe totusi ? ei nu au nik...dimpotriva chiar au un tlf primit de la mine (!)....si atat ! cum pot dovedi ca nu le-am dat ce au cerut de fapt ?
Pot dovedi prin faptul ca deocamdata sunt doar 3 plangeri impotriva dvs.
Daca era una...........
nu prea inteleg.....daca imi iau inca 2 prieteni si mergem pur si simplu cu mana in buzunar (!) la politie si spunem ca unul ne-a inselat ca ne vinde ciorapi flausati dar de fapt erau licra ...omu poate avea dosar penal ? pur si simplu...?!?!?
Domnule draga,
Dvs. ati avut intentia sa inselati si ati facut-o.
Cat priveste chestia cu cei 2 prieteni si ciorapii incercati sa vedeti daca tine.
Luati-va un avocat ca nu e bine singur in astfel de situatii!

Alte discuții în legătură

Ptr inselaciune minora se poate retine persoana ? eusebiu dragnea eusebiu dragnea Buna ziua ! Pot fi retinut ptr savarsirea a 2-3 inselaciuni minore ? Am vandut niste telefoane mobile defecte si reparate ..deci mai ieftine ...in loc de ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Art. 215 inselaciune in forma continuata - cerere de eliberare sub control judiciar raduac raduac Buna ziua, Un prieten de al meu a fost arestat pentru inselaciune in forma continuata ( art. 215 alin. 1 şi 3 C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 2 C.p. ), ... (vezi toată discuția)