avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie la asigurari sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie la asigurari sociale

Buna ziua. . .Sunt nou venita pe acest site si felicit echipa de moderatori pentru munca depusa in folosul. . .celor multi si nestiuti !
Am 56 de ani, casnica, fara nici un venit. Am tot citit pe acest forum cum as putea sa mai adaug ceva cuantum de contributie pentru pensie (am cotizat,cred, vreo 17 ani) si am inteles ca se poate incheia un contract de asigurare sociala (individual si facultativ).
Intrebare: Acest contract se poate incheia doar cu Casa de Pensii sau si cu CAS-ul? Eu cotizez la CAS de 2 ani. si as dori sa stiu daca aceasta cotizatie se va lua in calcul atunci cand voi indeplini conditiile de pensionare. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters175859 , utilizator 15:47, 5 Noiembrie 2010
Daca dumneavoastra doriti sa va mariti contributia facultativa la CAS o sa va fie luata in calcul, dar sa stiti ca este deductibil decat 400 de euro pe an conform codului fiscal. Ca sa stiti efectiv care e procedura va sugerez sa le da-ti un telefon de pe site-ul lor.
Buna ziua. Stimata doamna puteti merge la csa de pensii si puteti plati retroactiv contributia la pensii pe 5 ani.
exact,dar se poate contribui pe ultimii cinci ani daca platiti pana la 31 decembrie 2010 si nu stiu daca aveti posibilitatea
ulloria a scris:
Intrebare: Acest contract se poate incheia doar cu Casa de Pensii sau si cu CAS-ul? Eu cotizez la CAS de 2 ani.

Cine este CAS-ul? :wassat:
Contractul de asigurare sociala prevazut de OUG nr. 49/2010 il incheiati cu casa teritoriala de pensii si, in mod evident, sumele pentru care va asigurati vor fi avute in vedere la determinarea pensiei.
Accesati link-ul de mai jos, am mai dat un raspuns unui domn care are contract de asigurare sociala:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru raspuns. . . . Am denumit CAS (Casa de asigurari de sanatate) si am incheiat un contrat de asigurare acum 2 ani, cotizand lunar cu 33 Ron. Si aici a fost intrebarea mea: daca aceasta cotizatie va fi luata in calcul la stabilirea pensiei sau trebuie sa inchei un Contract cu Casa de Pensii.

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de pensie la batranete? gabitza1980 gabitza1980 Buna dimineata.Ce poate face o persoana ca la batranete sa poata lua pensie in conditiile in care momentan nu munceste cu contract de munca mentionez ca are ... (vezi toată discuția)
Completare ani de cotizatie ptr. pensie sisilvia sisilvia prima intrebare: pentru a iesi la pensia anticipata imi lipsesc 5 ani de cotizatie,as putea sa platesc cotizatia pentru ei ptr.a beneficia de pensie ... (vezi toată discuția)
Transfer ani cotizatie pensie intre soti?! anastancu anastancu Buna ziua, Imi puteti spune daca exista posibilitatea transferului de ani vechime/ani cotizatie intre soti pentru obtinerea stagiului minim de cotizatie ... (vezi toată discuția)