avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

magistratura noiembrie 2010

Buna ziua, am nevoie de o lamurire de la cei care invata pt examen si anume: dispozitiile privitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor de la apel si recurs : recursul/ apelul se depun la instanta a carei hotarare se ataca sub sanctiunea nulitatii" publicata in M OF din iunie 2008, se aplica sau nu in mod efectiv? respetciv, este nul recursul depus direct la instanta de recurs si nu la instanta a carei hotarare se ataca?

Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 17:17, 4 Noiembrie 2010
pai daca acel articol este neconstitutional, logic este ca poti depune apelul/recursul si la instanta superioara
logic asa este, doar ca in practica nu se aplica aceste dispozitii, de unde si nelamurirea mea. nu am gasit pe net nimic care sa ma lamureasca.
am intalnit in practica un astfel de caz si nu a fost declarat nul,deci a fost admis si cel depus direct la instanta superioara.eram in sala la curtea de apel si domnul avocat al partii a invocat exact exceptia de mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedepunerea apelului la instanta a carei hotarare se ataca Mihaela Enache Mihaela Enache Partea finala a art. 288 alin.2 \"sub sanctiunea nulitatii\" e neconstitutionala, acelasi lucru fiind valabil si pentru dispozitia similara de la recurs. Dar ... (vezi toată discuția)
Intrebare recurs lilicrin lilicrin Procesul a avut loc intr-o localitate care nu avea jurisdictia asupra cazului. Cum se procedeaza acum? Unde se depune cererea de recurs, la judecatoria care a ... (vezi toată discuția)
Cerere de recurs depusã la instanþa superioarã. consecinþe adi_09 adi_09 Daca din eroare am depus cererea de recurs la instanta superioara, iar nu la cea care a pronuntat hotararea atacata, se va anula recursul ? (vezi toată discuția)