avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de recurs depusã la instanþa superioarã. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de recurs depusã la instanþa superioarã. Consecinþe

Daca din eroare am depus cererea de recurs la instanta superioara, iar nu la cea care a pronuntat hotararea atacata, se va anula recursul ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:09, 20 August 2013
Teoretic ar trebui sa o trimita ei la instant competenta.
cererea se depune la instanta care a dat pronuntarea iar dosarul este transferat la instanta superioara, din cate stiu[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
@ ettorebariton

bun, dar eu am depus recursul la tribunal, iar instanta care a pronuntat hotararea este judecatoria... ce se va intampla ? conform art. 302 s-ar anula, dar este decizia CC prin care este declarata neconstitutionala sanctiunea... deci sper sa fie in regula
Ultima modificare: Miercuri, 14 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
RECURSUL DVS ESTE NUL

Art. 302

Recursul se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă, sub sancţiunea nulităţii.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Si ce facem cu Decizia Curtii Constitutionale nr.737/2008 ?? prin care se declara neconstitutionale dispozitiile art. 302 C.proc.civ.
Ultima modificare: Marți, 13 August 2013
adi_09, utilizator

Alte discuții în legătură

Recurs - exceptie de neconstitutionalitate admisa Cornel  Vasile Cornel Vasile In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 562 din 25 iulie 2008 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 737/2008 referitoare la exceptia de ... (vezi toată discuția)
Unde depun recursul? Dawio Dawio Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti unde ma adresez pentru un recurs impotriva unei sentinte a tribunalului, privind litigiile de munca? Depun recursul la ... (vezi toată discuția)
Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca aidu aidu Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca. Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e ... (vezi toată discuția)