avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligatia de a plati intretinerea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligatia de a plati intretinerea

Am si eu o problema. Eu am domiciliul stabil in Rimnicu Sarat si adresa de flotant pe Bucuresti,iar o zi/saptamana mai bine zis cateva ore vin si la prietenul meu. Administratorul blocului i a spus sa ca o sa ma bage la intretinere k stau la el. Are dreptul?
Daca ii pot dovezi ca mai locuiesc in 2 locuinte poate face acest lucru?
Si daca da eu poate sa faca cerere de scoatere de la intretinere cat sta la mine?
As dori o lege ceva.
Va multumesc.
1-Administratorul de imobil are simpla calitate de angajat al asociatiei de proprietari,si limita stricta de competenta sa materializeze dispozitiile presedintelui si a comitetului executiv
2-Adunarea generala conform art 17 alin r) din HG nr 1588/2007 are atributia sa stabileasca cotele de participare la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuesc temporar,minimum 15 zile pe luna
Iata ce scrie in HG.1588/2007 la art 17:
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
..........................................
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;


Prietenul dv. trebuie sa faca o declaratie scrisa catre presedintele asociatiei in care ii comunica faptul ca dv. veniti in vizita la sfarsit de saptamana si ca lunar nu se indeplineste conditia minima de locuit in apartament timp de minim 15 zile pe luna, asa cum este prevazut in Normele de aplicare pentru Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

@ynocentta
Deci nu in adunarea generala se stabileste cate persoane locuiesc in apartament, ci comitetul executiv face aceasta. V-as fi recunoscatoare daca ati fi mai atenta cu raspunsurile pe care le dati, asta pentru a indruma corect utilizatorii carora le raspundeti si astfel incat eu sa nu mai dau raspunsuri de corectie, nu "copiate".
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
elga50, moderator
Va multumesc f mult.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutit de la plata cheltuielilor lunare ale asociatiei de locatari adrihav adrihav Lipsesc de la locuinţa proprietate personală de mai multe luni. Doresc să mă întorc acasă pentru o perioadă de 1-2 săptămâni. Conform cărei legi ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unei persoane in vizita la intretinere geobat68 geobat68 Eu locuiesc impreuna cu mama intr-un apartament din bucuresti unde platesc intretzinerea integral.Prietena mea locuieste in alt apartament din alt bloc iar eu ... (vezi toată discuția)
Intretinere ContSters96930 ContSters96930 As dori sa stiu daca se poate cind se poate trece o persoana la intretinere.este vreo lege,eu am un prieten care vine la mine nu mereu cind sint de servici ... (vezi toată discuția)