avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un ajutor urgent va rog!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un ajutor urgent va rog!

Daca am o persoana angajata pe perioada determinata, iar la data de 31.12.2010 ii inceteaza contractul de drept cf art 56, j pot sa ii desfac acum contractul cu art 65 alin1, pentru a putea beneficia de somaj pentru ca societatea are caracter sezonier si incepe sa disponibilizeze personalul? #-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 9 Noiembrie 2010
DA, daca in timpul executarii contractului individual de munca intervine restragerea activitatii, reducerea postului , reorganizarea activitatii. aceasta restarngere sa fie reala si efectiva.
Atentie la stagiul de cotizare.
Puteti beneficia de ajutorul de somaj daca aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni.
Daca inchideti prea devreme contractul, s-ar putea sa nu se incadreze cu stagiul de cotizare.
are stagiu de cotizare.Nelinistea mea era daca este corect sa incetez contractul cf art 65, alin 1, inainte de terminarea perioadei determinate pentru care a fost angajat.Oricum trebuie sa aiba cele 15 zile de preaviz, nu?
Preavizul la concediere este de 20 de zile lucratoare.
In afara de asta trebuie sa ii platiti cel putin un salariu lunar brut ca suma compensatorie, conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010.
saftmiki a scris:

Daca am o persoana angajata pe perioada determinata, iar la data de 31.12.2010 ii inceteaza contractul de drept cf art 56, j pot sa ii desfac acum contractul cu art 65 alin1, pentru a putea beneficia de somaj pentru ca societatea are caracter sezonier si incepe sa disponibilizeze personalul? #-o


Se poate inceta raportul de munca in baza art.65 alin.1 C.mun. ... in acest caz, trebuie sa-i achitati minim un salariu compensatoriu, iar preavizul este de 20 de zile lucratoare . In perioada previzului, salariatul are dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi.

Mai exista o alta posibilitate ...incheierea unui act aditional de modificare a duratei c.i.m. .. in loc sa fie pana la 31.12.2010 , ar putea sa fie 15 noiembrie 2010 ... in acest acz, c.i.m. va inceta de drept la 15.11.2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj B_Larisa B_Larisa Buna ziua! Am primit decizia pentru somaj, in care scrie \\"Avand in vedere restrangerea activitatii firmei. In baza art. 65 alin 1 din Codul Muncii; in ... (vezi toată discuția)
Somaj 24 luni ptr 12 luni lucrate loredana.m loredana.m Buna seara, daca mama mea a lucrat din 20 feb 2008- 20 feb 2009, apoi a intrat in somaj din 20 feb 2009-prezent, in cazul in care intrerupe somajul in 20 ian ... (vezi toată discuția)
Preaviz tatianab70 tatianab70 buna ziua!poate imi da si mie cineva un raspuns sunt in preaviz de astazi de 30 zile calendaristice si contractul mi se va incheia cu artic.65 alin.1si mi s-a ... (vezi toată discuția)