avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale art. 7 Lg. 314/2001 - dizolvare SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

art. 7 Lg. 314/2001 - dizolvare SA

Astept un sfat de la cei care s-au mai lovit de o astfel de problema.
Apartament dobandit prin contract de vanzare-cumparare de SA, inainte de aparitia Lg.314/2001.
In anul 2002 SA-ul este dizolvat si radiat din oficiu, fara a parcurge faza de dizolvare. In cauza intervine art. 7 din lege "In cazul in care bunurile imobile si mobile din patrimoniul societatilor comerciale prevazute la art. 1 si 6 nu au intrat in proprietatea altor persoane pana la data dizolvarii de drept ori in cadrul procedurii lichidarii, sunt aplicabile, dupa data radierii societatilor comerciale, dispozitiile art. 477 din Codul civil." (sunt ale domeniului public al statului). Actionarii doresc ca acest apartament sa treaca in proprietatea lor, persoane fizice, in tot acest timp apartamentul ramanand in posesia lor.
Am citit faptul ca Directiile Generale ale Finantelor Publice - Compartimentul evaluare bunuri urmeaza sa formeze comisii pentru evaluarea acestor bunuri si valorificarea lor. In acest caz nu s-a intamplat inca, dar probabil ca urmeaza sa se intample la un moment dat.
Am observat faptul ca in ultimii ani a crescut numarul litigiilor avand ca obiect nulitatea radierii acestor societati comerciale. Ma intreb daca exista si vreo alta cale si care sunt sansele de rezolvare a problemei?
va multumesc anticipat pt opinii.
Cel mai recent răspuns: cascatu , utilizator 09:22, 18 Iulie 2011
Ajutor!!!:help: Cererea la cedo pot s-o scriu in limba romana?Si hotararile trebuiesc traduse?
a facut cineva sesizare la CEDO SAU LA COMISARUL EUROPEAN PE JUSTITIE?

ASTA E LA FEL DE LEGALA CA TAXA AUTO.

propun ca toti cei prejudiciati de art 7/legea 314/2001 sa semnam sa strangem semnaturi si sa cerem comisarului european pe justitie sa declare legea -punctul 7- neconforma cu legile UE.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
cascatu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma radiata -art.5(3) din l314/2001 - cu proprietati imobile dariux dariux Buna seara, Am avut o firma la care am fost asociat, in 2002 firma a fost radiata (art.5(3) din L314/2001 ) -dar prin anul 1998 am cumparat un teren, ... (vezi toată discuția)
Satutul imobilului dupa radierea de catre rc a srl cu asociat unic in 2002 pe l 341 cascatu cascatu RC a radiat societatile care nu au completat capitalul social in intervalul cerut de lege. tinand cont ca e vorba de srl cu asociat unic la acea data nu se ... (vezi toată discuția)
Bunuri societate radiata miruna.c miruna.c Societatea apare radiata : art.5(3) din L314/2001 (nemajorare capital din martie 2002. Ce se intampla cu bunurile societatii? Se considera bunuri ... (vezi toată discuția)