Astept un sfat de la cei care s-au mai lovit de o astfel de problema.
Apartament dobandit prin contract de vanzare-cumparare de SA, inainte de aparitia Lg.314/2001.
In anul 2002 SA-ul este dizolvat si radiat din oficiu, fara a parcurge faza de dizolvare. In cauza intervine art. 7 din lege "In cazul in care bunurile imobile si mobile din patrimoniul societatilor comerciale prevazute la art. 1 si 6 nu au intrat in proprietatea altor persoane pana la data dizolvarii de drept ori in cadrul procedurii lichidarii, sunt aplicabile, dupa data radierii societatilor comerciale, dispozitiile art. 477 din Codul civil." (sunt ale domeniului public al statului). Actionarii doresc ca acest apartament sa treaca in proprietatea lor, persoane fizice, in tot acest timp apartamentul ramanand in posesia lor.
Am citit faptul ca Directiile Generale ale Finantelor Publice - Compartimentul evaluare bunuri urmeaza sa formeze comisii pentru evaluarea acestor bunuri si valorificarea lor. In acest caz nu s-a intamplat inca, dar probabil ca urmeaza sa se intample la un moment dat.
Am observat faptul ca in ultimii ani a crescut numarul litigiilor avand ca obiect nulitatea radierii acestor societati comerciale. Ma intreb daca exista si vreo alta cale si care sunt sansele de rezolvare a problemei?
va multumesc anticipat pt opinii.
a facut cineva sesizare la CEDO SAU LA COMISARUL EUROPEAN PE JUSTITIE?
ASTA E LA FEL DE LEGALA CA TAXA AUTO.
propun ca toti cei prejudiciati de art 7/legea 314/2001 sa semnam sa strangem semnaturi si sa cerem comisarului european pe justitie sa declare legea -punctul 7- neconforma cu legile UE.