avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... impotriva renuntarii la repartitoarele de caldura si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

impotriva renuntarii la repartitoarele de caldura si trecerii pe sistemul pausal

Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc contorizat si avem repartitoare individuale la calorifere (prin intermediul firmei X). Mai nou vecinii doresc sa renuntam la acestea si sa intram pe pausal. sunt speriati ca or sa plateasca f mult (si datorita ord.343/2010 care prevede costuri suplimentare pt inventarierea si intretinerea contoarelor) si ca este mai bine sa trecem pe comun.
Eu nu sunt de acord cu renuntarea la repartitoare pt ca fiecare trebuie sa plateasca cat consuma si sa se intinda cat ii este plapuma. Problema nu este numai de repartitoare, este vorba si de calitatea caloriferelor si de geamurile pe care le ai si pana la urma, de cat anume de cald vrei sa faci in casa. Cine vrea sa stea in tricou sa plateasca in consecinta.
Am gasit pe internet articole in presa ref.la faptul ca renuntarea la contractul cu firma X si trecerea pe pausal direct de la Radet reclama acordul tuturor proprietarilor, dar nu am gasit in lege asa ceva. Ma puteti ajuta va rog frumos, care este temeiul legal ca eu ca proprietar sa raman in continuare cu repartitoare si sa-mi fie facturat numai ce consum eu, pt ca nu am de gand sa platesc ceea ce nu consum ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 20:53, 5 Noiembrie 2010

repartitoarele de costuri nu sunt aparate de masura...prin urmare nu pot fi verificate si avizate metrologic, spredeosebire de contoare care sunt aparate de masura..
intrebati sau cereti furnizorului dvs avizul metrologic:)
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
ContSters163072, utilizator
daca am inteles bine, ord.343/2010 se refera numai la blocurile care nu au fost INCA inventariate si actiunea vizeaza numai acest an...
Multumesc inca o data.
@Milika
Sunteti in eroare!

Repartitoarele sunt mai mult decat niste simple contoare. Au pe deasupra si un mic soft.
Daca n-ar fi asa, ANRSC n-ar mai fi vorbit de contorizarea apartamentelor la incalzire.
inca o intrebare: decizia de renuntare la repartitoare si intrare pe pausal nu se ia in urma Adunarii Generale a Proprietarilor ? cei care sunt pro, in ce procent ar trebui sa fie ?
multumesc inca o data,
M.
Domnule, in AG este absoluta nevoie ca presedintele asociatiei sa-i informeze pe proprietari ce presupune rezilierea contractului, adica ce daune trebuie sa plateasca.

Pai 50% +1 dintre cei care au repartitoare, ca doar n-are de ce sa-i intrebe pe cei care nu au repartitoare, deci pe cei care sunt implicati in acest sistem de masurare.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Impartire caldura cu repartitoare piticot20 piticot20 Buna ziua, Vin cu o rugaminte, tocmai am primit factura de la RADET cu incalzirea si habar nu am cum sa o calculez. La noi in bloc sunt repartitoare, pana ... (vezi toată discuția)
Consumuri ar ac mdDentist mdDentist Factura de apa rece aduce si apa rece pentru apa calda. Si data citirii. Din cate stiu, apa calda o citeste RADET pentru ca au o cutie cu un giga-calorimetru ... (vezi toată discuția)
Calcul diferentiat la caldura marinel73 marinel73 Lcuiesc intr-un imobil contorizat cu repartitoare de costuri, iar in urma cu doua zile a fost demontat contorul de energie termica pentru a fi dus la verificat ... (vezi toată discuția)