avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul diferentiat la caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul diferentiat la caldura

Lcuiesc intr-un imobil contorizat cu repartitoare de costuri, iar in urma cu doua zile a fost demontat contorul de energie termica pentru a fi dus la verificat la metrologie.Factura pentru perioada cat acesta se afla la verificat va fi emisa de catre furnizorul de enrgie termica pentru un consum mediu pausal pentru intreg imobilul.Mare parte din proprietari au fost de acord cu acest lucru si faptul ca vor plati in mod egal pentru aceasta perioada doar un singur proprietar care detine doua apartamente in imobil si care nu deschide caldura niciodata, el incalzindu-se permanent cu energie electrica, fiind si el si sotia acestuia angajati la compania de distributie a energiei electrice si avand o cota anuala de consum gratuita, nu este de acord cu acest mod de calcul, acesta dorind sa i se calculeze consumul pe baza unitatilor afisate de repartitoarele de costuri care de ani de zile nu inregistreaza nimic.
Din moment ce nu exista contor care sa inregistreze consumul, acesta fiind pausal este posibil ca acestui proprietar sa i se calculeze diferentiat consumul fata de ceilalti proprietari care au fost de acord cu verificarea contorului?
Va rog sa ma ajutati cu aceasta problema deoarece eu nu am gasit legislatie care sa ma lamureasca in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Marcela Jechian , Consilier juridic 08:16, 26 Ianuarie 2012
Buna ziua!
Aparamentele scutite de la plata cenergiei termice distribuite in sistem pausal sunt cele debransate de la caldura, prin proces verbal de debransare, incheiat cu reprezentantii societatii de furnizare a energiei termine.
nu are importanta citirea gigacalorimetrului,aceasta fiind folosita la calcularea facturii.Cunoscand valoarea se poate calcula folosind citirile reartitoarelor
.@mariscuta aici nu e vb de scutire de la plata ci de a se tine seama de consumul indicat de repartitoare.
Asa-i cum zice @proprietaru!

Nu are legatura consumul alocat de furnizorul de agent termic intregului bloc, cu repartizarea acestei facturi estimata intre apartamente in functie de indicatiile repartitoarelor pe care o puteti face si de acum incolo.
dc e asa cum ati spus acel proprietar tre sa plateasca la comun pausal chiar dc el are caloriferele inchise si nu a fol energie termica nici macar 1 ora e problema lui ca nu lea deschis dar tot tre sa plateasca dc asa ati hotarat
gresiti....acel proprietar va plati numai consumul pe spatii comune,conf.SET ,in rest nu poate fi obligat la plata unui serviciu de care nu a beneficiat.Este ilegal plata pausal ,atata timp cat exista repartitoare.

Alte discuții în legătură

Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! m-am debransat de la termoenergetica fara aviz si ... marianamara marianamara Buna ziua! M-am debransat de la Termoenergetica fara aviz si mi-am montat o centrala de apartament. N-am avut timp sa fac dosarul pentru debransare, acesta ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor de incalzire pentru un apartament nelocuit mihaip2 mihaip2 Buna ziua, Detin impreuna cu familia un apartament in Bucuresti in care nu locuieste nimeni de peste 2 ani. Metionez ca tot blocul are instalate ... (vezi toată discuția)