avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lipsa acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lipsa acte

buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa eliberat un singur talon galben pe numele meu.la imatriculari in romania mi-sa comunicat ca imi trebuie 2 teill-uri dar in clipa cand am sunat la respectiva firma de asigurari din austria ,mi-sa spus ca inj cazul masinilor pt export nu se elibereaza decat teill nr 1.ce trebuie sa fac in l;egatura cu aceasta problema.precizez ca un teill il am dar nu stiu cum arata acel teill 2.are cineva fato ciu ambele teill-uri
Cel mai recent răspuns: dobrescuPetrica , utilizator 20:38, 3 Decembrie 2010
Depinde daca masina dvs a fost inmatriculata in Austria sau in alta tara.
Chestiunea cu teil1 si teil 2 priveste masinile care au fost inmatriculate in Germania , chiar daca ati cumparat-o din Austria. Nu se refera la asigurare.
In Austria se numeste Typenschein si este asemanator cu o carticica albastra , iar in Germania se numeste Fahrzeugbrief = teil 2 si Fahrzeugshein - teil 1 si reprezinta acelasi lucru ca si la noi Cartea de identitate si certificatul de inmatriculare. In cazul dvs. vi se cere certificatul de inmatriculare austriac , sau german dupa caz.
Precizati lucratorului de la inmatriculari , ro , ca nu se elibereaza talonul pt masinile din Austria , sa nu faca confuzie .
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
la actele acestei masini am in felul urmator.am typenschein,cartea de identitate,si mai am un carton galbel pe nume de zulassungsbescheinigung <teil 1> si mi sa comunicat ca imi trebuie si <teil2>am incercat sa o imatriculez si ikn bulgaria si tot acesi problema mi-sa comunicat.ce ma sfatuiti sa fac.va multumesc anticipat
masina a fost imatriculata in austria si cumparata de la un parc auto
O masina inmatriculata in austria are Typenschein=cartea masinii si talonul care este format din doua Teil I si teil II ambele sun galbene si nu se poate inmatricula masina in romania daca lipseste unul din ele.Cele din germania se numesc brief-uri si acolo brif-ul mare sau Teil II este cartea masinii si brief-ul mic sau Teil I este talonul.Teil in traducere inseamana partea adica partea 1 Teil I si partea 2 Teil II.
si eu am acceasi problema . mi-am cumparat o masina din Austria si am primit aceel
zulassungsbescheinigung <teil 1>,am fost la RAR si am platit si taxa de poluare si acum aflu ca nu pot sa imi inmatriculez masina pentru ca imi lipseste teil 2 , ce ar trebui sa fac mai departe , daca il declar pierdut,cum fac rost de teil 2 ?


p.s masina a fost radiata in austria , tot am nevoie de teil 2 ?
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Punct, utilizator

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto fara talon lily_eugen lily_eugen Am si eu o problema si sper din suflet ca ma puteti ajuta cu un raspuns, pentru ca nu mai stiu pe cine sa intreb sau ce sa fac. Am cumparat in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)
Brieff mare danyboss_23 danyboss_23 fratilor pana la urma care este cartea si care este talonul auto de austria ca nu mai inteleg nimic? ZULASSUNGSBESCHEININGUNG TEIL 1 ce ... (vezi toată discuția)