avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lipsa acte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lipsa acte

buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa eliberat un singur talon galben pe numele meu.la imatriculari in romania mi-sa comunicat ca imi trebuie 2 teill-uri dar in clipa cand am sunat la respectiva firma de asigurari din austria ,mi-sa spus ca inj cazul masinilor pt export nu se elibereaza decat teill nr 1.ce trebuie sa fac in l;egatura cu aceasta problema.precizez ca un teill il am dar nu stiu cum arata acel teill 2.are cineva fato ciu ambele teill-uri
Cel mai recent răspuns: dobrescuPetrica , utilizator 20:38, 3 Decembrie 2010
am fost in austria si am primit in loc de taill 2 ,o adeverinta de la firma de asigurari prin care reiese ca nu se elibereaza 2 taill-uri pt masinile exportate,va comunic maine ce am rezolvat
pt masinile imatriculate se rezolva prin metoda mai sus descrisa ,eu am imatriculat masina in bulgaria.si am intrbat si pt romania si este ok.
prodiamant a scris:

Depinde daca masina dvs a fost inmatriculata in Austria sau in alta tara.
Chestiunea cu teil1 si teil 2 priveste masinile care au fost inmatriculate in Germania , chiar daca ati cumparat-o din Austria. Nu se refera la asigurare.
In Austria se numeste Typenschein si este asemanator cu o carticica albastra , iar in Germania se numeste Fahrzeugbrief = teil 2 si Fahrzeugshein - teil 1 si reprezinta acelasi lucru ca si la noi Cartea de identitate si certificatul de inmatriculare. In cazul dvs. vi se cere certificatul de inmatriculare austriac , sau german dupa caz.
Precizati lucratorului de la inmatriculari , ro , ca nu se elibereaza talonul pt masinile din Austria , sa nu faca confuzie .

buna seara ...cam aceeasi problema o am si eu am efectuat toate procedurile pt inmatriculare la o masina din austria la care am doar typenschein contract vanzare cumparare si contract vanzare cumparare cu partea romana de la care am luat masina ... la politie mi s-a spus ca imi dau numere rosii si ca dosarul masinii intra in verificari... pana atunci nu mi se vor elibera numerele de circulatie permanenta si certificatul de inmatriculare romanesc... precizez ca am dat o declaratie notariala pe propria raspundere ca asa am cumparat masina .. ce pot face mai departe ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto fara talon lily_eugen lily_eugen Am si eu o problema si sper din suflet ca ma puteti ajuta cu un raspuns, pentru ca nu mai stiu pe cine sa intreb sau ce sa fac. Am cumparat in urma cu cateva ... (vezi toată discuția)
Brieff mare danyboss_23 danyboss_23 fratilor pana la urma care este cartea si care este talonul auto de austria ca nu mai inteleg nimic? ZULASSUNGSBESCHEININGUNG TEIL 1 ce ... (vezi toată discuția)