avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract cablu canal s
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract cablu canal s

am un contract cu firma de cablu canal s din februarie 2010 pina in februarie 2011 acum 3 luni am facut cerere de reziliere fiind cu plata la zi,nici pina azi nu am primit raspuns ........astept la iarna sa vina cu raspunsul nu sa aprobat si factura de plata ,eu utilizez deja serviciile altei firme de cablu cum pot sa scap de ei????
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 17:59, 7 Noiembrie 2010
Cererea de reziliere presupune acordul ambelor parti, asadar mergeti si depuneti o notificare de denuntare unilaterala a contractului.
Insa v-a trebui sa platiti toate serviciile pana la data denuntarii contractului, iar firma prestatoare are dreptul sa va ceara anumite despagubiri ( plata taxei de instalare a serviciilor - in cazul in care vi s-a oferit gratuit acest lucru, etc )
Gaby811 a scris:

Cererea de reziliere presupune acordul ambelor parti, asadar mergeti si depuneti o notificare de denuntare unilaterala a contractului.



Potrivit Codul civil Art. 1020 un contract se poate rezilia (unilateral) daca cealalta parte nu isi indeplineste obligatiile contractuale.
Deci prestatorul nu are obligatia de a accepta rezilierea contractului imediat, doar daca nu poate sa-si indeplineasca obligatia de a presta.
Rezilierea unui contract pe termen se face doar daca contractul contine o clauza de prelungire automata la terminarea lui.
Intr-adevar veti primi raspunsul ca nu se aproba (nici nu sunt obligati) iar factura de plata va veni si cu penalizarile de rigoare. Nu are importanta ca sunteti deja la alt prestator.
De scapat de ei se va intimpla in februarie 2011,atunci cand contractul se termina, pana atunci insa veti plati contractul.
Intradevar, nu m-am documentat indeajuns de bine si este falsa afirmatia mea despre reziliere.

Insa, in baza articolului 84 din legea 296/2004 ( "Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi Anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale." ) acesta poate denunta unilateral contractul fara a mai fi nevoit sa astepte pana in februarie 2011.
Gaby811 a scris:

.... acesta poate denunta unilateral contractul fara a mai fi nevoit sa astepte pana in februarie 2011.


Din pacate trebuie sa va contrazic. Art. 1020 este clar, si in drepturile contractuale statul nu se poate amesteca.

Art. 84 precizeaza un alt aspect. Dreptul de reziliere nu poate fi restrans! Insa pentru a face uz de acest drept, consumatorul trebuie sa aiba un motiv temeinic, si acesta este doar incalcarea obligatiilor contractuale.

Iar dreptul la despagubire se poate cere in cazul in care cineva a suportat o paguba.

Art. 84 nu da dreptul unilateral de a rezilia un contract, aceasta ar incalca flagrant drepturile partilor de a incheia contracte. Articolul arata doar ca atunci cand ar fi indreptatita, rezilierea nu poate fi “pedepsita” de partea vinovata

Deci daca prestatorul este vinovat, atunci beneficiarul poate rezilia, iar vinovatul nu poate sa penalizeze.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator
... in drepturile contractuale statul nu se poate amesteca.



Gresit. Statul este cel care reglementeaza raporturile juridice dintre subiectele de drept prin intermediul normelor juridice. Considerand faptul ca art. 84 din L296/2004 este o norma imperativa, partile nu pot deroga de la aceasta, sub sanctiunea nulitatii.

In al doilea rand eu vorbeam despre denuntare unilaterala si nu de rezilierea acestuia in baza art. 1020, Cod Civil.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
Gaby811, utilizator

Alte discuții în legătură

Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Caluze abuzive in contracte Enescu Raluca Enescu Raluca Va rog ajutati-ma si pe mine cu un raspuns clar (indicand si articolul din lege) referitor la clauzele abuzive din contractele de servicii si nu numai. Sunt ... (vezi toată discuția)