avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract cablu canal s
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract cablu canal s

am un contract cu firma de cablu canal s din februarie 2010 pina in februarie 2011 acum 3 luni am facut cerere de reziliere fiind cu plata la zi,nici pina azi nu am primit raspuns ........astept la iarna sa vina cu raspunsul nu sa aprobat si factura de plata ,eu utilizez deja serviciile altei firme de cablu cum pot sa scap de ei????
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 17:59, 7 Noiembrie 2010
contractul presupune un acord de vointa din partea ambelor parti.
totodata la semnarea contractului s-au stipulat niste conditii in care se poate rezilia contractul,conditii de care ati luat la cunostinta si ati semnat.
cititi contractul si daca dvs considerati ca se poate rezilia fara sa le mai platiti dvs cheltuielile de instalare si ce mai e trecut in contract atunci puteti sa-i actionat si in instanta.
succes
Gaby811 a scris:

... Statul este cel care reglementeaza raporturile juridice dintre subiectele de drept prin intermediul normelor juridice.




Nu va suparati, ce intelegeti prin denuntarea contractului?
Si in ce baza poate primi o parte din contract mai multe drepturi prin lege?
Nu statul, prin legi, reglementeaza raporturile juridice dintre parti, ci contractul.
Statul urmareste doar ca aceste contracte sa contina clauze care sa nu fie nelegale.

O clauza in contract pe 1 an, sau 2 ani nu este nici ilegala, nici abuziva, nu dezavantajeaza pe nimeni. O data ce ambele parti le accepta sunt si obligate sa le respecte. Daca nu sunt de acord cu durata determinata, partile nu sunt obligate sa semneze contractul!!

De alt fel chiar d-voastra ati aratat ca cererea de reziliere presupune acordul ambelor parti.
De ce trebuie atunci prestatorul sa fie de acord cu rezilierea inainte de termen? El nu se declara de acord, iar beneficiarul plateste abonamentul pana la capat.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
kappauser, utilizator
"Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat ..."

Din acest text de lege reiese faptul ca exista un anumit drept numit "dreptul la denuntare" care nu poate fi anulat de legea partilor. Asadar consumatorul poate denunta unilateral contractul fara ca acest lucru sa fie prevazut clar in contract.

Totodata, prevederile codului civil ( adica normele generale ) se aplica doar atunci cand nu exista norme speciale ( in acest caz L296/2004 ) care sa reglementeze un act sau fapt juridic.

Edit: A denunta ( cf dex ) = 2. A comunica oficial că un contract, un act încetează de a mai fi în vigoare; a rezilia unilateral un contract.

Nu statul, prin legi, reglementeaza raporturile juridice dintre parti, ci contractul.


"Prin raport juridic civil se intelege relatia sociala, patrimoniala sau nepatrimoniala, reglementata de norma de drept civil." ( G. Boroi, Drept Civil. Partea generala. Persoanele ; Ed. Hamangiu, 2010)

Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
Gaby811, utilizator
Gaby811 a scris:


... Asadar consumatorul poate denunta unilateral contractul fara ca acest lucru sa fie prevazut clar in contract.

Totodata, prevederile codului civil ( adica normele generale ) se aplica doar atunci cand nu exista norme speciale ( in acest caz L296/2004 ) care sa reglementeze un act sau fapt juridic.

Edit: A denunta ( cf dex ) = 2. A comunica oficial că un contract, un act încetează de a mai fi în vigoare; a rezilia unilateral un contract.


Atunci nu imi ramane decat sa va doresc succes in procesul pe care il veti avea ca si consumator in cazul in care solicitati aplicarea acestui “drept special”. Eu personal nu m-as incumeta sa fac asa ceva, nu vad de ce as mai plati cheltuieli de judecata si avocatii, mai bine folosesc banii pentru mine.

Acordarea unui asemenea drept este o discriminare si un abuz impotriva prestatorului. Si vorbesc de pe pozitia de consumator. In aceste conditii, eu ca si consumator am dreptul sa denunt/sa reziliez unilateral orice contract, fie ca am cumparat un produs fie ca am cumparat un serviciu? O fi Romania tara tuturor posibilitatilor, dar nici chiar asa.

Nu aveti dreptul sa denuntati orice contract ci doar acele contracte care intra sub incidenta codului consumatorului ( L296/2004 ), adica :

"Art. 1
Prezenta lege, denumita in continuare Codul, are ca obiect reglementarea raporturilor juridice create intre operatorii economici si consumatori, cu privire la achizitionarea de produse si servicii, inclusiv a serviciilor financiare, asigurand cadrul necesar accesului la produse si servicii, informarii lor complete si corecte despre caracteristicile esentiale ale acestora, apararii si asigurarii drepturilor si intereselor legitime ale consumatorilor impotriva unor practici abuzive, participarii acestora la fundamentarea si luarea deciziilor ce ii intereseaza in calitate de consumatori."

Si gresiti cand spuneti ca este un abuz si o discriminare impotriva prestatorului deoarece legea prevede faptul ca "Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale". Asadar prestatorul poate sa ceara restituirea oricaror sume care au facut obiectul discounturilor oferite ( taxa de instalare, luni gratuite, pret scazut la abonament, etc ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)