avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... tevi in apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

tevi in apartament

este legal ca pe langa suma calculata in urma citirii repartitoarelor , sa fie adaugata o suma calculata in functie de lungimea tevilor (cu agent termic) care trec prin apartament?
Cel mai recent răspuns: Corneliu Mironescu , 10:52, 19 Februarie 2008
Presupunand ca blocul are montate repartitoare de costuri la fiecare apartament , problema tevilor este deja rezolvata. In contractul cu firma ce va citeste repartitoarele de costuri, se prevede ca suprafata aflata in proprietate comuna, reprezinta de regula 15% . Din factura emisa de furnizor, se deduce cat reprezinta in lei acest procent. repartizarea pe apartamente se face potrivit cotei parti indivize . Dupa insumarea unitatilor de consum de la toate repartitoarele de costuri se stabileste valoarea unei unitati de consum. Suma rezultata din inmultirea unitatilor de consum aferente cu pretul / unitate este achitat de locatari functie de consumul propriu. la acesta se adauga si valoarea rezultat pentru cota parte indiviza detinuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contracte individuale cu dalkia termoservice george2104 george2104 Buna ziua, Suntem o scara care are o majoritate de 70% din apartamente decuplate de la termoficare. Cei 30% ramasi ne obliga prin contractul colectiv sa ... (vezi toată discuția)
Plata la incalzire a tevilor comune izolate naher naher Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca gasesc undeva metodologia de calcul pentru plata caldurii in cazul tevilor comune din apartament,tevi car au fost ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Am repartitoare si sunt bagata la plata si pt. tevile care trec prin ap. Daca imbrac tevile in material izolant mi se scade caldura care este calculata pt. ... (vezi toată discuția)