avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt de curent electric
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt de curent electric

Cunosc pe cineva care fura curent, cum as putea face o reclamatie ANONIMA, unde? ptr ca am fost aici in zona la un sediu si am facut o sesizare dar pana acum nu s-a miscat nimic, as vrea sa vina cineva din afara localitatii care sa controleze dar pe site-ul firmei pot face o reclamatie doar daca imi spun datele, si eu vreau anonima. As putea merge la politie ptr aceasta reclamatie si sa fie si anonima ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:28, 21 Februarie 2023
Din 2007 piata de energia electrica este liberalizat. Daca cineva a furat si fura in continuare energia electrica o face la o firma privata. Daca dv a asesizat la furnizorul de forma anonima acest lucru, e Ok. Nu este obligat sa da un paz inainte, pentru ca firma respectiva ar trebuie sa platesc impozite de asemenea. Si sunt ei cei care ar trebuie sa faca cercetarile. Atunci stai linistit. Daca mai vrei sa fac un paz inainte informati pe firma (probabil Enel) respectiva prin e mail la adresa centrala. O zi buna!
Ok. Multumesc frumos pentru timpul acordat. Toata stima
Buna ziua.
Ca sa fiu sigur de furt inseamna sa am dovezi clare, care presupune sa investighez eu personal situatia, fapt care este imposibil. In cazul meu, asta presupune sa urmaresc firul care pleaca din stalp, urca sus pe bloc si intra undeva in el, iar dupa se duce intr-o anexa (tinuta sub lacat de persoana banuita) unde exista un panou de distributie.
Nu pot sa ma urc pe stalp, nu pot sa ma urc pe bloc fara sa mi risc viata, nu pot sa intru in anexa fara sa incalc legea. Cum pot sa fiu sigur?
Nu e adevarat, nu aveti dvs de probat nimic, doar faceti sesizare si se verifica.
Ati postat intr-un topic f vechi, daca aveti intrebari, deschideti subiect nou cu problema dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt anonim? alinaaa alinaaa :training: cum poate fi "dat in gat" cineva care a falsificat o semnatura si stampila fara sa se prinda nimeni cine i-a facut-o? sa presupunem ca hartia ... (vezi toată discuția)
Furt curent! marian41 marian41 Cineva mi-a facut un rau foarte mare! Si m-am hotarat sa ii raspund cu aceasi moneda. Persoana respectiva fura curent cu o instalatie improvizata de la firida! ... (vezi toată discuția)
Curent de pe casa scarii folosit de proprietarii mansardelor pikialina pikialina as vrea sa va prezint situatia din scara unde noi avem un apartament de proprietate la et 5 sa construit un alt etaj si mansarda si in timpul lucrarilor ... (vezi toată discuția)