avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... venituri impozabile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

venituri impozabile

Buna ziua,

Lege spune ca "Beneficiaza de concediu de ingrijire a copilului (concediu crestere copil sau CIC) mama sau tatal copilului in varsta de pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap) care in ultimul an anterior datei nasterii copilului, a realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal"
Aceasta inseamna ca poate beneficia de CIC si de indemnizatie si persoanele care sunt angajate la o firma cu 2 ore?

Multumesc pt raspuns....
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 12:55, 8 Noiembrie 2010
Daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului fiscal, chiar daca acele venituri au fost realizate in baza unui contract de munca cu timp partial, persoanele in cauza vor primi indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani.

Da, o persoana cu contract de munca de 2 ore poate beneficia de indemnizatie si de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de cresere a copilului cand schimbi locul de munca ghinda_26 ghinda_26 buna ziua . am lucrat la o firma aproape un an de zile, am pleca de acolo cu acordul ambelor parti prin articolul 55 litera b din codul muncii. va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)