avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract barter
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract barter

Buna seara,
Am o nelamurire. Vreau sa inchei un contract de barter cu un partener. Am gasit pe internet si inclusiv pe acest site mai multe modele de contacte barter. Am o nelamurire in ceea ce priveste valoarea contractului.

Ex. Societatea X ii pune la dispozitie societatii Y 2 spatii, unul de 30 mp, al 2-lea de 40 mp pentru o perioada de 2 luni, iar societatea Y se obliga sa furnizeze servicii de instruire pentru un numar de ....angajati ai societatii X.

varianta 1 de contract gasita de mine - Este trecuta valoarea serviciilor, in care este mentionata facturarea lunara de catre ambele parti a contra-valorii serviciilor
varianta 2 - se mentioneaza doar fraza trecuta de mine ca si exemplu mai sus.

Intrebarea mea este urmatoarea: din punct de vedere legal valoarea serviciilor fiecarei parti trebuie trecuta in contract (varianta 1) sau este suficient sa scriu ce am scris si in exemplu?

Cel mai recent răspuns: Roxana Burtea , Avocat 17:46, 8 Noiembrie 2010
Contractul de barter presupune un schimb de servicii, deci are ca fundament prestarea de servicii considerate echivalent egale. In opinia mea, nu trebuie mentionata contravaloarea fiecarei prestatii in interiorul contractului.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
Roxana Burtea, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu sau faratva- pentru compesare m_maria_m5 m_maria_m5 Buna ziua.. Am contract barter cu o societate ; ea imi emite bilete avion (mi-a facturat fara tva -SDD = x lei) eu sunt platitoare TVA si emit factura cu TVA ... (vezi toată discuția)
Comision gasire client akatistu akatistu Buna ziua, Sunt angajat al firmei X - SRL. Verbal mi s-a comunicat ca daca aduc o lucrare, am un comision de 10% din valoarea contractului (deci eu aduc ... (vezi toată discuția)
Impozitarea contractului de barter andreisandu1 andreisandu1 Buna seara si... La multi ani! De cateva zile caut o sursa oficiala care sa ma lamureasca si pe mine cum se procedeaza in cazul contractului de barter. Dupa ... (vezi toată discuția)