avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitarea contractului de barter
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitarea contractului de barter

Buna seara si... La multi ani!
De cateva zile caut o sursa oficiala care sa ma lamureasca si pe mine cum se procedeaza in cazul contractului de barter. Dupa unele pareri nu se impoziteaza, fiind un schimb de marfuri care nu implica bani, dupa alte pareri este tratat ca doua operatiuni succesive de vanzare-cumparare si se impoziteaza ca atare. Avand in vedere faptul ca TROCUL tinde sa redevina o moda in zilele noastre, cred ca e o intrebare de interes general: Se impoziteaza sau nu? Si as vrea sa va prezint opinia mea...asteptand de asemenea parerile voastre:

Presupunand (doar de dragul exemplului) ca firma X ofera o gaina la schimb firmei Y pentru o gasca. Tot de dragul exemplului, vom considera ca ambele firme convin ca valoarea celor doua vietati sa fie identica, fara ca schimbul sa implice vreo diferenta din partea cuiva. Daca tratam acest schimb ca doua operatiuni succesive de vanzare-cumparare, respectiv firma X vinde firmei Y mai intai gaina, pe suma convenita, apoi firma Y ii vinde firmei X gasca pe aceeasi suma convenita si ambele isi factureaza aceste intrari/iesiri - practic, profiturile rezultate din aceasta tranzactie sunt "zero" pentru ambele societati.

Ajungand la situatia mea, eu detin un site publicitar, de tip Catalog Afaceri - si intentionez sa ofer spatiu publicitar si pe barter, desigur, celor care imi ofera la schimb produse si servicii de care as putea avea nevoie. Daca voi avea grija mereu ca valoarea serviciului oferit sa fie egal in contract cu valoarea produsului / serviciului primit (si in publicitate se poate jongla mult cu preturile, adaugand sau scazand diverse servicii pana iese suma) ...sunt pasibil sau nu sa ma trezesc la un moment dat, dupa cateva astfel de bartere ca am de platit nu stiu ce suma la Finante?

Stiu ca e lunga povestea - dar asa cum spuneam, cred ca e o problema de interes general si raspunsurile voastre i-ar putea ajuta pe multi.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: DACONTAB , utilizator 14:15, 6 Noiembrie 2014
Buna ziua,

Ceea ce primiti dvs de la furnizor va fi trecut pe cheltuiala, ceea ce facturati dvs catre el este un venit. Se va calcula impozitul pe profit, dar dat fiind faptul ca sunt aceleasi sume, suma calculata drept impozit pe profit va fi 0.


In cazul unei societati platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor cum este corect? Trebuie platit 3% din sumele facturate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de contract sm23 sm23 ajutati-ma va rog. ce fel de contract sa fac? din care sa rezulte ca, societatea noastra este de-acord ca o alta societate sa se racordeze la postul nostru de ... (vezi toată discuția)
De ce contract am nevoie? Ceaco Ceaco Buna, am nevoie de un tip/model de contract care sa ma ajute in situatia pe care o sa o detaliez in cele ce urmeaza. Am demarat de curand o afacere care se ... (vezi toată discuția)
Contract barter dan.dan dan.dan Buna seara, Am o nelamurire. Vreau sa inchei un contract de barter cu un partener. Am gasit pe internet si inclusiv pe acest site mai multe modele de contacte ... (vezi toată discuția)