avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program inegal de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program inegal de lucru

Buna seara. Am citit undeva,in Codul muncii despre un spor la salariul de baza in momentul in care este aplicat un program inegal de lucru insa nu am inteles prea multe.Imi puteti spune daca acest spor este aplicabil,conform carui articol si cum se calculeaza?

va multumesc
leonora
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 9 Noiembrie 2010
Spor pentru program inegal de lucru in Codul muncii? :(...
ART. 132 - Definire

(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.

(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Lucram sambata si duminica iar in timpul saptamanii se lucra de la ora 8 la ora 20.Sa specificat in ROI despre aplicarea unui program inegal de lucru insa nu sa acordat sporul specificat la art.de mai sus.

va multumesc
Art.132 C.mun. nu se refera la programul de lucru inegal , ci art.113 C.mun.

Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, excepţie făcând locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie, sau specificului activităţii. Pentru munca efectuată în zilele de sărbătoare legală, necompensată cu timp liber corespunzător, se acordă un spor care nu poate fi mai mic de 100% aplicat la salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane RACF RACF daca la o societate se lucreaza sambata si duminica si dau liber 2zile consecutiv sunt obligata pentru ziua de duminica sa dau un spor daca nu depasesc norma ... (vezi toată discuția)
Lucru in week-end ContSters60781 ContSters60781 Buna! Munca sumplimentara, se compenseaza cu ore libere platite, in urmatoarele 60 de zole iar daca nu cu spor la salariu, de minim 75%. Ce este diferit, ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in week-end oana72 oana72 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca sunt obligata la plata unui spor pentru orele lucrate sambata, sau duminica ( 8 ore / zi) , in conditiile in care ... (vezi toată discuția)