avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

resurse umane

daca la o societate se lucreaza sambata si duminica si dau liber 2zile consecutiv sunt obligata pentru ziua de duminica sa dau un spor daca nu depasesc norma in luna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 5 Mai 2011
trebuie sa acordati un spor pentru repausul saptamanal care poate fi cuprins intre 0-100%.
@angisa, cum sa acorde 0%?
Sporul se stabileste prin CCM sau CIM:

Art. 132. - (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
RACF a scris:

daca la o societate se lucreaza sambata si duminica si dau liber 2zile consecutiv sunt obligata pentru ziua de duminica sa dau un spor daca nu depasesc norma in luna?


Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

Sporul pentru muncă suplimentară efectuată în zilele de repaus săptămânal şi necompensată cu timp liber corespunzător, nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in zilele de repaus oana13n oana13n Buna ziua am o nelamirire cu privire la munca in zilele de repaus si poate ma ajuta cineva. Cunosc art. 132 din Codul muncii, daca se lucreaza sambata atunci ... (vezi toată discuția)
Lucru in week-end ContSters60781 ContSters60781 Buna! Munca sumplimentara, se compenseaza cu ore libere platite, in urmatoarele 60 de zole iar daca nu cu spor la salariu, de minim 75%. Ce este diferit, ... (vezi toată discuția)
Program inegal de lucru leonora leonora Buna seara. Am citit undeva,in Codul muncii despre un spor la salariul de baza in momentul in care este aplicat un program inegal de lucru insa nu am inteles ... (vezi toată discuția)