avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2011

Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt singurul, motiv pentru care am scris aici pe forum, in speranta crearii unui grup de useri, pentru schimburi de opinii, resurse folosite, probleme ce le vom intalni pe parcurs sau orice altceva tine de Admiterea in Barou din 2011.

Tinand cont de proverbul "Unde-s multi, puterea creste" cred ca ne-ar fi mai usor sa colaboram pe aceasta cale.


Tot aici ii invit si pe cei care au sustinut deja acest examen, sau care il sustin luna aceasta, pentru a ne povesti ce greutati au intampinat, daca binevoiesc..;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2012
Tocmai ce spusesem eu in urma cu cateva pagini. Normal ca nu se mai da.
Buna seara...as avea nevoie de ajutor intrucat nici macar avocati definitivi n-au putut sa ma ajute cu acest aspect
Situatia este urmatoarea : daca am incheiat un contract de colaborare cu un avocat definitiv,contract incheiat la data de 28 martie 2011 ( decizia de admitere in profesie ridicand-o in jurul datei de 17 martie 2011),specificandu-se in acest contract ca isi va produce efectele la data incheierii si semnarii de catre parti ( si nu de la data avizarii de catre decan), insa nu m-am inscris inca in tabloul de avocati stagiari...si doresc sa fac cererea la barou in decembrie 2011 in vederea inscrierii in tablou,cand se capata calitatea de avocat stagiar? La data deciziei de inscriere in tablou sau retroactiv, de la data incheierii contractului?

Practic,stagiul incepe de la data emiterii deciziei de inscriere pe tabelul avocatilor stagiari( de ex.21 decembrie 2011) sau se considera ca a inceput de la data de 28 martie 2011,intrucat sunt prevazute in contract clauze de formare initiala?


In speranta ca ma veti lamuri,va multumesc deosebit..
PS.: as dori un raspuns 100% sigur,nu pareri
Stagiul incepe la data inscrierii in tabloul de avocati stagiari.
al3x82 a scris:

Stagiul incepe la data inscrierii in tabloul de avocati stagiari.


v-am rugat mult sa-mi raspundeti daca sunteti 100% sigur,nu sa-mi ziceti pareri... (pareri aveam si eu pana sa ma asigur astazi).
asadar, pentru baroul bucuresti, calitatea de avocat stagiar se dobandeste de la data specificata in cererea de inscriere pe tabloul avocatilor stagiari precum si in functie de clauzele contractului de colaborare.
de exemplu,daca contractul a fost incheiat la data de 1.03.2011 si se specifica faptul ca acesta are efecte de la data incheierii/semnarii acestuia si te duci cu acest contract la barou pe 2 decembrie 2011,prin decizia din luna decembrie se specifica data intrarii in profesie ca fiind 1.03.2011 si nu 2 decembrie ( va fi urmatorul format: decizia XX/dec 2011 - data intrare profesie 1.03.2011). In cazul in care va uitati pe tablou,veti vedea acest lucru cu majoritatea stagiarilor.
Daca in contractul de colaborare s-a specificat faptul ca acesta produce efecte de la data avizarii de catre barou,atunci automat vei fi inscris in tablou incepand cu data depunerii cererii si nu retroactiv.
Intr-un fel mi se pare si logic,din moment ce ai termen sa te inscrii in barou 2 ani iar in tot acest timp poti avea un coordonator,dar nu esti inca inscris pe tablou.

Se pare ca tot eu a trebuit sa-mi raspund la problema pe care am ridicat-o.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
law1st, utilizator
stie cineva cand se pot ridica deciziile de la baroul bucuresti?

Alte discuții în legătură

Dupa ce carti trebuie sa invat si care sunt taxele pentru examen? ellaa ellaa Buna , Va rog sa-mi spune-ti dupa ce autori invatati pt admiterea din acest an, taxe , daca exista sinteze si orice nou depre admitere. Va multumesc (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Mai e cineva care se axeaza partial pe sintezele de la nomina? karmacoma21ro karmacoma21ro Eu personal am invatat tratatele la civil si procedura dar cum timpul e limitat si lucrez pana dupa-amiaza imi raman putine ore de studiu seara:\"> la penal, ... (vezi toată discuția)