avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar de dauna respins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar de dauna respins

Buna ziua,

Autoturismul meu(proprietate a societatii comerciale in care sunt asociat) a fost avariat in timp ce era parcat in fata sediului firmei de catre un alt autoturism. Am folosit formularul de constatare amiabila a accidentului, ni s-a dat acordul pentru reparatii cu rezerva ca dosarul va fi redirectionat catre Deparatmentul de Control al firmei de asigurari si dupa o luna jumatate am primit o adresa de neacordare a despagubirii pe motiv ca daunele nu ar fi produse in acest accident. Asta dupa ce timp de cateva saptamani l-am sunat pe cel care se ocupa de dosarul de dauna si i-am dat o gramada de mail-uri fara a primi insa niciun raspuns.

Ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria.b , utilizator 20:54, 11 Noiembrie 2010
la fel am patit si eu, cu carpatica asig...desi in pv de la politie scrie ca s-a produs accidentul si ca clientul lor este de vina. expertii carpatica au ajuns la concluzia ca acel accident nu e posibil sa se fi produs, au respins dosarul de dauna si CSA zis ca singura modalitate de rezolvare este in instanta...deci, mergeti in instanta pe raspundere delictuala impotriva asiguratului
Singura solutie este sa apelati la instanta sub indrumarea si cu ajutorul unui avocat specializat pe daune auto din asigurari.
Mai intai solicitati in scris motivarea respingerii platii despagubirii.
Apoi formulati obiectiuni. Este bine sa apelati la serviciile unui expert judiciar auto. Convocati asiguratorul la conciliere directa.
Daca concilierea nu da rezultate introduceti actiune in instanta.
Multumesc mult pentru raspunsuri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza auto contraversata costynel costynel buna ziua,am avut o dauna la o societate de asigurari unde eu am fost pagubitul,la locul accidentului sa deplasat politia unde a incheiat procesul verbal unde ... (vezi toată discuția)
Carpatica nu imi plateste dauna produsa de asiguratul lor nininini nininini Am avut un accident ,la o coloana de masini m-am oprit iar in din spate am fost lovit de un Opel apoi fiind proiectat mai departe in alta masina.Am fost la ... (vezi toată discuția)
Refuz plata dauna rca ardaf zenyt zenyt Buna Seara!Am si eu o problema cu cei de la ardaf...In data de 4 nov 2010 un cetatean cu o dacie nu s-a asigurat si mi-a \"taiat\" calea,rezultand daune atat ... (vezi toată discuția)