avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... expertiza auto contraversata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

expertiza auto contraversata

buna ziua,am avut o dauna la o societate de asigurari unde eu am fost pagubitul,la locul accidentului sa deplasat politia unde a incheiat procesul verbal unde cel vinovat o fost amendat si puncte de penalizare,si cei de la asigurari miau spus ca in urma unei expertize extrajudiciare expertul a considerat ca autoturismele nu au fost implicate in acel accident si ca toti mintim,acum as vrea sa cer o contraexpertiza,intrebarea este cine o plateste,si daca sint obligat sa anunt firma de asigurari sau sa o platesc eu si sa ma duc cu rezultatul contraexpertizei la firma de asigurari si sa le arat ca am dreptate si sa ma despagubeasca?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 16:47, 6 August 2010
Expertiza o plateste cel care o solicita/comanda.Aveti posibilitatea sa convocati o conciliere cu asiguratorul, in care sa negociati plata daunei, punand in vedere ca in caz contrar, veti promova bo actiune in instanta, unde veti solicita si o expertiza judiciara, cheltuieli de judecata,etc.Pentru sprijin, puteti fi acompaniat de un expert auto sau de un negociator.Oricum, expertiza o veti plati si nu va fi decontata decat prin hot. completului de judecata, asa dar amanati plata pana/daca ajungeti sa va judecati.
Se mai intrampla si asa. Daca sunteti sigur ca aveti dreptate , asa cum v-a sfatuit si nucu$ cereti o contraexpertiza. Dar eu sun curios daca ati vazut rezultatul primei expertize la care face apel asiguratorul si pe ce se bazeaza ea. Sau doar vi s-a comunicat verbal acest lucru.
Inteleg ca s-a efectuat o expertiza in dosarul de dauna pentru ca inspectorul de dauna sa se lamureasca de anumite aspecte tehnice ale accidentului. Nu stiu daca modul in care s-a lamurit este cel corect sau nu. Nu cunosc datele problemei.
Asiguratorul nu va face o noua expertiza. Sa faceti dvs o expertiza nu are rost. asiguratorul nu va tine seama de ea.
Cereti o copie a expertizei sau cel putin (daca nu vor sa dea o copie totala a raportului de expertiza) argumentele tehnice ale respingerii dosarului de dauna.
Apelati la serviciile unui expert judiciar pentru formularea unor obiectiuni la raportul de expertiza.
Convocati concilierea si pe baza parerilor celor doi experti discutati.
Concilierea este obligatorie , dar inutila in sensul ca asiguratorul nu-si va schimba punctul de vedere.
Nu sunteti nici primul si nici ultimul care este tratat in acest mod de catre societatile de asigurare.
Dupa conciliere urmeaza actionarea societatii de asigurare in instanta.
Se pare ca e un "modus operandi" din partea celor de la Carpatica de a amana plata despagubirilor iar in ciuda sesizarilor pe care se pare ca le primesc cei de la CSA nu fac nimic.
Pasii de urmat angajat aparator--convocare conciliere--actionat in instanta--eventual expertiza in instanta daca se cere.
Mai puteti face si sesizari in presa facand referire la tot mai multi utilizatori ai acestui forum care reclama acelasi gen de comportament din partea acestui asigurator. Poate cineva va demara o ancheta/reportaj daca CSA-ul nu este in stare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carpatica asigurari nu plateste catalin76 catalin76 pe la sfarsitul lui septembrie am fost lovit de o masina care avea asigurare la carpatica.Santem in noiembrie si nici pana acum cei de la carpatica nu mi-au ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacata expertiza extrajudiciara Crysti_22 Crysti_22 buna ziua. in luna iunie in timp ce rulam pe banda 3 a sensului meu de mers am fost acrosat de catre un individ, in urma impacutului am fost proiectat intr-un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firmele de asigurari in urma unui act de constat amiabil Andrei Mustatea Andrei Mustatea Buna ziua! In urma unui accident produs anul trecut, am hotarat a merge pe calea amiabila, vinovatul recunoscandu-si vina in acel act de constat amiabil. S-a ... (vezi toată discuția)