avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Problema contract Romtelecom
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Problema contract Romtelecom

Buna ziua,

M-am mutat recent cu chirie intr-o garsoniera. Cel care a fost inaintea mea, avea un contract incheiat cu Romtelecom-ul, care mie nu mi-a convenit si i-am zis proprietarului sa rezilieze contractul. Contractul a fost reziliat (chiriasul dinaintea mea a platit 250 de euro - taxa de reziliere). Acum doresc sa-mi fac si eu abonament tv + internet tot de la Romtelecom, deoarece nu se poate face la alt furnizor. Am vorbit cu cei de la Romtelecom, le-am spus ca proprietarul nu declara nicaieri ca inchiriaza garsoniera (deci nu este legal) si mi-au spus ca exista o solutie: sa iau o imputernicire de la proprietar si sa fac abonamentul pe numele meu, astfel voi lua abonametul cu mine atunci cand voi pleca.
Proprietarul nu vrea sa-mi dea acea imputernicire, deoarece contractul de inchiriere nu este declarat la Circa Finaciara. Eu nu sunt de acord sa platesc 250 de euro cand mi se termina contractul de inchiriere si daca nu platesc, proprietarul o sa-mi opreasca din garantia pe care am dat-o la incheierea contractului de inchiriere (300 de euro).
Daca proprietarul semneaza acea imputernicire, exista riscul sa aibe probleme ulterior? Cum pot sa il fac pe proprietar sa semneze, fara sa-l amenint ca o sa chem autoritatile si o sa aibe probleme mai mari? Nu vreau sa ii fac probleme, dar nici sa platesc 250 de euro daca eu imi indeplinesc obligatiile de chirias si stau acolo 1 an, cat este contractul de chirie.

Va multumesc,
Dana
Cel mai recent răspuns: danoozza , utilizator 16:03, 9 Noiembrie 2010
nu are nici o legatura imputernicirea ce o da la notariat proprietarul cu declararea contractului dvs.. spunetii ca nu are de ce se teme si sa mearga linistit cu dvs la notariat
Am vorbit si cu o prietena de familie care este avocat si mi-a spus acelasi lucru. Dar proprietarul tot nu este de acord, este foarte speriat, probabil ca a mai avut probleme cu circa financiara, ca altfel nu-mi explic. Oricum am convenit sa facem contractul pe numele lui, iar atunci cand voi pleca ii voi cere sa mearga cu mine sa rezilieze contractul, ca sa nu-mi ceara 250 de euro ca vrea el sa-si mareasca averea. Nu se poate ajunge la niciun consens cu el, sper sa nu mai apara probleme cat voi sta in garsoniera lui.
Dar nu exista o lege prin care cei care furnizeaza servicii nu au voie sa perceapa taxa la rezilierea contractului?

Multumesc pentru raspuns.
Dana
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
danoozza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere  Mira_11 Mira_11 Buna Ziua Supun dezbaterii dvs. urmatoarea speta juridica : prin intermediul unei agentii imobiliare a fost incheiat un contract de inchiriere a unui ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament tv fost chiriaș cu probleme. DumitruF DumitruF Reziliere abonament tv fost chiriaș. Bună ziua, de curând am încetat contractul de închiriere imobiliară cu o persoana, proprietar fiind eu. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Problema cu firma "upc" si proprietarul imobilului in care am locuit Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua. Am o problema cu furnizorul de servicii TV, telefonie si internet [EDITAT]. Pana in luna mai 2010, timp de 4 ani, am locuit, in chirie, intr-un ... (vezi toată discuția)