avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma a vandut masina catre persona fizica din Italia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma a vandut masina catre persona fizica din Italia

Firma a vandut o masina unei persoane fizice din Italia. A ales sa factureze fara Tva, dar evident ca nu are cod valid de TVA, persoana cumparatoare fiind identificata prin CNP. Cum procedez si ce depun in acest caz? Trebuie refacuta factura, dar eu TVA-ul nu il mai recuperez ca bunul e vandut deja?
O consider livrare intracomunitara sau nu?
Am de platit tva la stat?
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 20:51, 9 Noiembrie 2010
trebuia colectata tva la facturare, nefiind o livrare intracomunitara.
la primul control veti primi decizia de impunere aferenta sumei respective + dobanda si penalitati
Asa ma gandeam si eu... Atunci nu trebuie sa declar in D390, declar doar in decontul de tva care este trimestrial (devine lunar???), dar la ce rand? livrari interne taxabile?
Se considera a fi livrare intracomunitara doar livrarea catre persone juridice? catre personele fizice
Dar mai am o nelamurire trebuia ca inainte sa ma inscriu in Registrul Operatorilor Intracomunitari?
decontul ramane trimestrial si se declara ca si o livrare interna.
de ce sa va inscrieti in ROI daca nu este livrare intracom?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara- tva camicami camicami Am efectuat o livrare intracomunitara in Italia ptr.un client care nu este inregistrat in scopuri de TVA in reg.operatorilor intracom. ( la verificarea cu VIES ... (vezi toată discuția)
Cod tva invalid si achizitie intracomunitara stematud stematud Buna ziua, As dori sa aflu ce obligatii are privitor la TVA o societate care a primit factura de achizitii intracomunitare dar nu s-a inregistrat inca in ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Am preluat o societate care emite facturi pentru serviciile efectuate de muncitorii acesteia catre o societate din Italia (deci practic muncitorii ... (vezi toată discuția)