avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cod tva invalid si achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cod tva invalid si achizitie intracomunitara

Buna ziua,

As dori sa aflu ce obligatii are privitor la TVA o societate care a primit factura de achizitii intracomunitare dar nu s-a inregistrat inca in Registrul Operatorilor Intracomunitari.In conf.cu codul fiscal ali.14 art 1582 soc. nu are cod valid de TVA.

a) depun decont special de TVA-(301) pt.achizitiile intracomunitre dar si decont normal(300) pt operatiunile din Romania si import? Nu depun decl.390. Tva-ul aferent achizitiilor intracom. este nedeductibil? adica ct.635=ct.4426. Platesc TVA la bugetul de stat dar si la Furnizor?

sau

b) nu depun decont special(301), depun doar decont normal(300) trec achiz.intracom.la rd.5.5.1 sau 7.7.1 dar in rd.26-sub total taxa dedusa preiau suma din rd.25 mai putin tva-ul aferent achiz.intracom.In felul acesta tva-ul ramanand numai la partea de livrari ca tva colectata. ct.635=ct4427 Nu depun decl.390. Platesc tva aferent achiz.intracom la buget dar si la Furnizor

Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: stematud , utilizator 14:55, 6 Octombrie 2010
lucrurile decurg normal, ca orice achizitie intracomunitara de bunuri, veti inregistra taxare inversa, 390 si veti plati o amenda
consider ca este vina furnizorului ca a facut livrarea fara tva.
oricum operatiunea este taxabila in romania si consider ca aveti drept de deducere a taxei.

daca sunt si alte pareri?!?!

am uitat sa mentionez un lucru foarte important.
inscrieti-va de urgenta in ROI, deoarece daca nu faceti acest lucru, atunci cand veti depune decl. 390, programul informatic va genera o eroare si astfel nu se va inregistra declaratia, iar atunci chiar veti avea o problema.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
danike, utilizator
Am revenit pentru a va multumi pentru raspuns.
Intre timp am intrat in posesia unui raspuns de la Min.de Fin. pentru o situatie similara cu cea abordata de mine si solutia data de MF este exact ca cea data de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont 300 ,301 vio58 vio58 Va rog frumos ajutati-ma ,am avut in februarie 2012 achizitii intracomunitare furnizorul este inregistrat in scopuri de tva deci pt aceasta achizitie se ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara iclaudia19 iclaudia19 Buna seara, am achizitionat o masina din germania ce declaratii trebuie sa depun..am cumparat masina fara tva...precizez ca depun declaratia de tva la 3 ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare de bunuri anca332 anca332 Buna ziua, Am si eu o speta destul de complicata. Am o Intreprindere familiala care face achizitii intracomunitare de bunuri (fructe si legume). Cand a ... (vezi toată discuția)