avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu compensatoriu si plata concediului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu compensatoriu si plata concediului

Buna ziua,

in urma cu cateva zile am primt preavizul de 20 zile cf art 65 (1) din codul muncii. Am inteles ca beneficiez de minim un salariu comensatoriu. intrebarile mele sunt:
- in functie de ce se da acest MINIM sau MAXIM per salariu comensatoriu?
- in cazul in care exista o proprire pe salariu de 1/3 din venituri; salariul acesta compensatoriu si suma provenita din plata concediului neluat, va beneficia de proprire?
- cum pot demonstra ca de fapt nu acesta a fost motivul concedierii mele? si ca in acest moment se fac interviuri pentru angajare pe acelasi post dupa care eu am plecat? compania este un grup ce detine mai multe firme...angajarea noului om se va face pe o alta firma....cred ca nu am sanse, nu?

Multumesc si va astept raspunsurile!
Cel mai recent răspuns: ph33kty , utilizator 11:54, 17 Noiembrie 2010
Minimul si maximul despre care vorbiti nu este o suma minima sau maxima, este cel putin un salariu.
Poprirea - art 409 Cod de procedura civila (4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decit pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
Cat priveste suma primita pt zilele de concediu neefectuat, aceasta nu este scutita
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2010
titiana, utilizator
1. Potrivit art.78 alin.1 din CCMN, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

2. Numarul maxim de salarii compensatorii se poate stabili in ccm la nivel de unitate

3. Daca considerati nelegala concedierea dvs, atunci in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei o puteti contesta la Tribunalul judetean in a carei raza aveti domiciliu.

4. Daca angajarea se face la un alt angajator , atunci nu exista niciun impediment pentru angajatorul respectiv.
Multumesc! Am transmis si contabilei noastre :)
incredibil...am dat, asa cum am spus legea aceasta contabilei....spune ca a sunat la executor si acesta nu recunoaste aceasta lege si vrea sa mi se puna in continuare poprire si pe salariul compensatoriu.....ce as putea face? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensator ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua .Am si eu o intrebare ,in ce conditii ale legii se poate beneficia de acel salariu compensator?Stiti de ce va intreb ca in cursul zilei de astazi ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu andabej andabej Firma la care lucrez urmeaza sa desfiinteze un post cu acordarea unui salariu compensatoriu angajatului respectiv. Imi puteti spune ce fel de salariu trebuie ... (vezi toată discuția)