avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... NORME EUROPENE PT COMERT STRADAL(FORNETI)
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

NORME EUROPENE PT COMERT STRADAL(FORNETI)

BUNA! mi-ar putea spune cineva ce norme sunt pt deschiderea unui chiosc pt fornetti? ca la noi in oras unele au chiuveta si wc altele nu.multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 14 Februarie 2008
Trebuie sa va interesati la Primaria de care apartineti . Vedeti daca Consiliul Local a adoptat o Hotărâre prin care sunt aprobate Normele privind desfăşurarea activităţii de comerţ stradal pe raza localitatii dvs.
Activitatea de comerţ stradal (caracterizată prin desfacerea de produse alimentare şi/sau nealimentare prin rulote, terase sezoniere de alimentaţie publică şi mobilier stradal, pe o perioadă determinată) se poate efectua în localitate în baza unei autorizaţii emise de Primărie, la cererea comercianţilor. Autorizaţia de funcţionare se eliberează cu plata anticipată a taxelor aferente, iar perioada de valabilitate a acesteia este stabilita tot prin hotarea Consiliului Local. Amplasamentele solicitate pentru activitatea de comerţ stradal se avizează şi de Direcţia de Urbanism, iar pentru zona centrală consider ca este necesară şi aprobarea Comisiei pentru dezvoltare urbanistică, lucrări publice şi patrimoniu a Consiliului Local. În respectiva hotărâre trebuie sa se precizaze obligaţiile ce revin comercianţilor referitoare la igienă, curăţenie etc., criteriile de acceptare a mobilierului utilizat pentru comerţul stradal şi de amplasare a acestuia şi nomenclatorul de produse ce pot fi comercializate în regim stradal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor referitor la avize de functionare ioanabragaru ioanabragaru Buna ziua, as dori niste informatii referitoare la avizele necesare in cazul in care doresc deschiderea unei societati de comercializare produse alimentare. ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a afla daca mi se permite sau nu comert ambulant stradal cu covrigi? covrigut covrigut Buna ziua. Am o covrigarie si as dori sa amplasez o toneta pentru comert ambulant prin care sa vand covrigi in fata unei scoli. Cei de la primarie stramba din ... (vezi toată discuția)
Aprobarile necesare pentru vanzatorul ambulant mirela 20 mirela 20 Buna ziua, am un S.R.L si doresc sa devin vanzator ambulant dupa ce obtin codul CAEN , 1 – pot vinde oriunde ? exemplu: parcuri, piete, targuri, ... (vezi toată discuția)