avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate fi folosit, la recalculare pensiei, fluturasul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate fi folosit, la recalculare pensiei, fluturasul cu diferentele salariale?

In carnetul de munca al unui pensionar cumulard, o institutie a completat activitatea/salariul, pt perioada mai-august 2010 (4 luni).
In septembrie 2010, pensionarul primeste si niste diferente salariale (restante pentru anul 2008), dar de la alta institutie, iar pe fluturas apar si sumele retinute, inclusiv pentru "contributie asigurari sociale".
Fisa fiscala pentru aceste diferente salariale va fi intocmita doar in ian-feb 2011, iar in carnetul de munca nu apar aceste diferente si pe fluturas nu e mentionata institutia si nu are ştampila (deci nu e act oficial).

In acest caz, ce documente justificatoare trebuie sa insoteasca "cererea pentru recalcularea pensiei"? Fluturasul cu diferentele salariale poate fi folosit? (Secretara institutiei, de la care provine fluturasul, spune ca da. (?))

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:16, 14 Noiembrie 2010
1. Faceti o scrisoare catre angajator si somati-l sa faca declaratii rectificative pe perioada aceea cand vi s-au retinut banii.
2. Daca nu o face il puteti actiona in judecata.
3. Dupa ce Casa de Pensii primeste declaratiile rectificative puteti sa cereti recalcularea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca - zona i radiatii viorica753 viorica753 sunt pensionara la limita de varsta din anul 2000 am lucrat 16 ani si 3 luni in grupa1 zana1 de radiatii si 7 ani in grupa2 de munca, ma intereseaza daca ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti calcul pensie teodor_teo65 teodor_teo65 Va rog sa imi spuneti daca la calculul pensiei se iau in considerare si drepturile banesti cuvenite de la alte firme la care lucrez cu contract de munca cu ... (vezi toată discuția)
Vechime la societate in insolventa dorel13 dorel13 daca lucrez la o societate in reorganizare judiciara, care nu a platit nimic la buget si ma baga in somaj,acum cat este in reorganizare, stiu ca beneficiez de ... (vezi toată discuția)