avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

srl

am avut un srl lam cesionat am facut act notarial cu predare a evidentei contabilr ca sa ma trezesc sunt chemata la politie ca nu sunt inregistrate 5 facturi la care recunosc ca au fost emise in perioada in care administram societatea va rog sa imi spuneti daca mai am de raspuns de soc daca am act notarial si de la registrul comertului va multumesc
Cel mai recent răspuns: etamarga , utilizator 18:01, 17 Mai 2011
pana la momentul cesiunii,si inregistrarii cesiunii la ORC, raspundeti.
am cesionat srl cu tot cu contabilitatea sc nu am depus decl 394 spunetimi va rog sa imi rasp. daca din bilant se vad toate operatiunile .sa specific am eliberat o factura din care adm sc a recuperat tva. in anul 2008 luna oct. iar eu am predat contabilitarea si srl in 2009 luna martie eu nu mai am nici un act si sunt chemat la politie mam prezentat cu declaratia de la notar ca am predat toata contabilitatea .dar mam prezentat cu bilantul lui 2008 din care rezulta ca am rulat marfuri cu mult mai mare suma decit aceea de pe fc. ce mi se poate intimpla? eu am recunoscut ca am eliberat fc.dar din bilant nu se vede ca e prinsa in contabilitate, va multumesc anticipat.
Legea 82/1991 - Legea contabilitatii prevede:
Art. 6
(1) Orice operatiune economico-financiara efectuata se consemneaza in momentul efectuarii ei intr-un document care sta la baza inregistrarilor in contabilitate, dobândind astfel calitatea de document justificativ.
(2) Documentele justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitate angajeaza raspunderea persoanelor care le-au intocmit, vizat si aprobat, precum si a celor care le-au inregistrat in contabilitate, dupa caz.

Art. 10
(1) Raspunderea pentru organizarea si conducerea contabilitatii la persoanele prevazute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligatia gestionarii unitatii respective.

Legea nr. 241 / 2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale

Art. 9. - (1) Constituie infractiuni de evaziune fiscala si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 ani la 8 ani si interzicerea unor drepturi urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:
a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;
b) omisiunea, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;
c) evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive;
d) alterarea, distrugerea sau ascunderea de acte contabile, memorii ale aparatelor de taxat ori de marcat electronice fiscale sau de alte mijloace de stocare a datelor;
e) executarea de evidente contabile duble, folosindu-se inscrisuri sau alte mijloace de stocare a datelor;
f) sustragerea de la efectuarea verificarilor financiare, fiscale sau vamale, prin nedeclararea, declararea fictiva ori declararea inexacta cu privire la sediile principale sau secundare ale persoanelor verificate;
g) substituirea, degradarea sau instrainarea de catre debitor ori de catre terte persoane a bunurilor sechestrate in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala si ale Codului de procedura penala.
(2) Daca prin faptele prevazute la alin. (1) s-a produs un prejudiciu mai mare de 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, limita minima a pedepsei prevazute de lege si limita maxima a acesteia se majoreaza cu 2 ani.
(3) Daca prin faptele prevazute la alin. (1) s-a produs un prejudiciu mai mare de 500.000 euro, in echivalentul monedei nationale, limita minima a pedepsei prevazute de lege si limita maxima a acesteia se majoreaza cu 3 ani.
Faptul ca ati cesionat societatea comerciala si ca ati predat actele societatii (prin act notarial) nu va scuteste de a raspunde pentru faptele efectuate in perioada mandatului Dvs.

Orice operatiune contabila trebuie sa fie inregistrata in societate, in caz contrar este evaziune fiscala.
va multumesc ff. f. mult ptr acest raspuns. cu mare respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala? dragonel dragonel O societate privata de instalatii, efectueaza o lucrare fara a incheia un contract de lucrari si fara a elibera chitanta corespunzatoare sumei primite, ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - organul de urmarire penala competent cyan cyan In cazul in care se descopera faptul ca prin intermediul unor facturi falsificate se platesc echipamente care nu intra in societate unde se depune plangerea ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea venitului Flavius07 Flavius07 Pe langa amenda de 500-1.000 lei ( Art. 219 (2) d. ) pentru nedeclararea venitului obtinut in 2012 din activitati independente (declaratia 201), ce alte ... (vezi toată discuția)