avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament modificat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament modificat

Buana ziua,

Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a mostenit proprietataea. Are toatre actele, inclusiv intabularea, numai ca, inainte sa mosteneasca aparatamentul, cine a alocuit acolo a efectuat modificari fara autorizatie. Proprietara actuala a actualizat releveul pe care are stampila cadastristului. Banca mi-a cerut sa existe si viza OCPI, dar proprietara imi spune ca nu va putea obtine aceasta viza, din cauza modificarilor. Nu se poate face nimic, avand in vedere faptul ca modificarile au fost efectuate inainte de a mosteni ea apartamentul?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:56, 12 Noiembrie 2010
OCPI pune viza in cazul in care sunt acte care atesta acele modificari - "Autorizatie de construire - proces verbal de receptie finala" - sau un act emis de primarie gen "certificat de atestare a edificarii constructiei" ( pentru constructiile edificate inainte de 2000).
si modificarile/extinderile intra in aceeasi categorie.
(solutia ar fi la Primarie serviciul urbanism)
Asa cum v-a sfatuit seth@, proprietara sa mearga la Primarie-Serviciul Urbanism, de unde va primi toate indrumarile. Va fi nevoie si de o expertiza, efectuata de un expert MLPAT, care sa confirme ca modificarile sunt nestructurale si nu afecteaza structura de rezistenta a blocului. Din pacate sunt proceduri de durata(minim 2 luni), depinde cat timp sunteti dispusa sa asteptati ca proprietara sa-si puna "ordine" in acte.
Faptul ca apartamentul este mostenit nu are nici o importanta, pentru banca planul cadastral trebuie sa coincida cu realitatea.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
doina_manuela, utilizator
Modificarile au fost facute fara autorizatie de contructie sau orice alt act care poate sa ateste modificarea. Propietara si-a platit toate amenzile primite pana la momentul respectiv si a reusit sa-si elibereze cadastru in functie de modificari. Aceste modificari au afectat structura de rezistenta a blocului. Singurul care mai are nevoie de aviz este releveul actualizat. Se poate obtine avizul ocpi in conditiile astea?
oanaatudor a scris:

Aceste modificari au afectat structura de rezistenta a blocului.

:O Si dv doriti da cumparati daca structura de rezistenta a blocului a fost afectata?
Am vorbit cu proprietara, mi-am lamurit problema cu structura de rezistenta. Nu este afectata, asa credeam eu doar. E deschis balconul, si eu (in necunostinta de cauza) credeam ca afecteaza structura de rezistenta. In cazul asta, sunt in regula recomandarile de mai sus?
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
oanaatudor, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizatie modificare apartament ulterioara lucrarilor SimonaRosu SimonaRosu Am gasit acest subiect,de mai jos, in 2009, in acest site. Sunt in aceeasi situatie, dar as vrea sa stiu daca nu a aparut vreo schimbare in legislatie. Am ... (vezi toată discuția)
Releveul unui apartament cu modificari interioare MirianaS MirianaS Buna ziua, Sunt pe cale de a achiziona un apartament care are efectuate modificari interioare cu autorizatie de constructie. Toate modificarile apar si pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa+teren ellastef ellastef terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de ... (vezi toată discuția)