avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Poate expertul tehnic în construcții să saboteze ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Poate expertul tehnic în construcții să saboteze clientul?

Renovez un apartament si inainte de a turna sapa as dori sa cer parerea unui expert tehnic in constructii pentru a ma asigura ca este totul in regula privind fezabilitatea punerii planului in aplicare.

Ma tem insa ca o simpla consultanta sa nu se transforme in probleme care sa se lase cu amenzi sau altceva.

Stie cineva ce statut au expertii tehnici in constructii?
Pot sa te saboteze in vreun fel? (blocare lucrari, amenzi, etc.)

Mentionez ca am doua variante tehnice:
1. Cea dorita - cu turnarea sapei. Aici am dubii daca e sigura punerea in aplicare. E de preferat datorita confortului oferit ulterior.
2. Cea mai putin dorita - pentru a evita turnarea sapei. Asta nu aduce niciun fel de probleme tehnice, dar nici confortul primei variante.

Deci daca un consultant (expert tehnic) imi spune ca nu e ok sa torn sapa pentru ca structura prezinta anumite probleme, voi opta pentru a doua varianta, dar nu vreau sa imi cauzeze probleme, de aceea sunt sceptic.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Epuree , utilizator 23:52, 22 August 2019
Buna ziua,
Renovarea apartamentului a afectat si structura de rezistenta ( grinzii,planseu, podea, pereti de rezistenta, etc )?
O sa aveti ceve tras* prin acea sapa ( incalzire in pardoseala, cabluri curent, etc.)?
Intr-o masura a afectat structura de rezistenta, dar nu stiu in ce masura. Adica daca a slabit cu 1% sau cu 30% rezistenta.
Da, s-a intrat si prin planseu si pereti cu instalatiile electrice si sanitare.
In cazul 1 sub sapa ar veni in primul rand o izolatie din polistiren. Acum si punctul 1 are doua subpuncte: cu incalzire in pardoseala peste sau fara.
Autorizatie de constructie si proiect tehnic ati avut?
Acolo ar fi trebuit sa gasiti raspunsurile.
Nu va afecteaza cu nimic, decat poate financiar, sa cereti si o a doua parere legat de ce face sau a facut firma angajata, cu toate ca nu ar fi stricat sa angajati un diriginte de santier, mai ales daca a fost afectata si structura de rezistenta a cladiri.
Firma ce efectueaza lucrarile este o firma autorizata sau "nea Gigel" ca face treaba mai ieftin?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu au existat.
Unele modificari au existat de la achizitia imobilului. Altele au fost facute ulterior. Intrebarea este: se incadreaza "afectarea" structurii in niste coeficienti de siguranta?

Prin afectat financiar intelegeti amenzi sau plata consultantei?

Au fost mai multi oameni care au lucrat, unii ai unor firme, altii liber profesionisti. Problema cu firmele in orasele mari este ca angajeaza o gramada de necalificati pe salatii de 1800 - 2000 RON si de multe ori fac treaba de mantuiala.
La prima intrebare va poate raspunde doar expertul, in urma analizei situatiei pe teren...
Afectat financiar...poate insemna plata consultatiei, amenda pentru desfasurarea activitatii fara autorizatie dar si unele costuri mai mici sau mai mari, in functie de cat de afectata este structura de rezistenta.
Asa se intampla cand nu apelezi la firme... in caz de ceva ( amenda, gradul de afectare a constructiei, etc.) daca aveai un contract, te puteti indrepta impotriva firmei ca nu a efectuat lucrarea conform cereri dvs. dar si a normelor legale.
Cautati cat mai repede expertul si vedeti starea structuri de rezistenta. Abia apoi continuati lucrarea..

Alte discuții în legătură

Demolare pereți exteriori bună ziua! locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. ... carmen.rugina carmen.rugina Bună ziua! Locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. Blocul are trei scări, iar din punct de vedere administrativ este împărțit în două ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Am fost reclamați la isc și la poliție în timpul renovării apartamentului și, în plus, țeava veche de încălzire a blocului a căzut la vecina. la ce ne putem aștepta? ioanaboboc ioanaboboc Buna ziua, se da urmatoarea problema, am cumparat un apartament in care a trebuit sa renova. Ne-am documentat, am intrebat in stanga si in dreapta(am facut ... (vezi toată discuția)