Doersc sa achizitionez un apartament in Bucuresti, cu credit Prima Casa. Am gasit apartamentul, problema este urmatoarea: proprietara actuala a mostenit proprietataea. Are toatre actele, inclusiv intabularea, numai ca, inainte sa mosteneasca aparatamentul, cine a alocuit acolo a efectuat modificari fara autorizatie. Proprietara actuala a actualizat releveul pe care are stampila cadastristului. Banca mi-a cerut sa existe si viza OCPI, dar proprietara imi spune ca nu va putea obtine aceasta viza, din cauza modificarilor. Nu se poate face nimic, avand in vedere faptul ca modificarile au fost efectuate inainte de a mosteni ea apartamentul?
vorbim despre "intabulare" ca un termen comun la ceea ce corect s-ar numii "efectuarea operatiunilor de cadastru si publicitate imobiliara" - deci daca nu aveti releveul avizat de OCPI inseamna ca proprietarul nu e "intabulat"! sigur ca are un extras CF este inscris intr-o "foaie de avere" si ar putea gasi notari care sa faca operatiuni pe "constructia" -apartament.
Acum, "intabularea" unei "constructii" se face in baza unui Certificat emis de Primarie pentru cele construite pana in anul 2000 sau pe baza AC si proces verbal de receptie pt constructiile dupa anul 2000.
Ceea ce va poate cere serviciul Urbanism al primarie este sa "refaceti" (retroactiv) tot ce trebia sa se faca in momentul modificarilor (proiect calcul de rezistenta, etc.) cu costurile si timpul de asteptare aferent. ( chiar daca "banca" v-ar accepta fara releveu tot v-a trebui candva sa faceti toate astea ).
deci pe cei de la "cadastru" nu ii intereseaza "rezistenta blocului" ci doar ACTELE care scrie in legea lor (pardon in legea noastra a tuturor) ca trebuie sa fie pentru a inregistra o "constructie sa umodificarea unei constructii"